Natahat hromadu ethernetu vsude kde by mohly byt kamery je urcite dobry napad, ja je musel dodatecne slozite tahat, takze bych si urcite pri stavbe natahal hromady kabelu i kdyz nebudou potreba a nechal je treba nekde opatrne schovane napr. pod omitkou. To same do kazdeho vykopu ktery se pri stavbe udela bych naskladal kopoflexku, stoji to par korun na metr, rozhodne levnejsi nez pak nekde kopat
https://www.emas.cz/duoflex-40-32-chranicka ; stejne tak bych to narval nekam do plotu, dnes by pro to bylo vicero vyuziti, treba na nejake osvetleni apod. Vyplatilo se mi vse detailne pri stavbe s metrem nafotit, aby clovek za par let vedel kam presne kopnout nebo seknout (to je asi jedina jistota kterou clovek ma, ze se tak stane).
Drobna rada: mam ty levne cinske kamery udelane tak, ze na pude je pasivni PoE (12V) a na koncich je vzdy rozdeleni ethernetu na DC jack a zbyle vodice na 100M ethernet. Cele to prechodove zapojeni je obvykle schovane v nejakem plechovem pouzdre tak, ze to neni vubec pohled videt. Ten kdo umi s pajeckou to ma hotove rychleji nez se patlat s umistovanim nejakych PoE Y kabliku nebo PoE adapteru.