Zdravím, zajímalo by mě pár věcí
odsud.
Je to postup na zprovoznění "sdílení netu" na linuxu 2 způsob': nat / bridge. Přes nat to chápu , ale přes bridge mi přijde že je tam nějaké pekelné syntaxe kolem vytváření bridge na 3 místech. + je tam rozdíl v hostapd.conf
-co v hostapd.conf značí driver (v nat:_ nl80211, v bridge zakomentováno) Myslel jsem, že je to něco na autentizaci či nějaký styl komunikace (Softmac,fullmac,monitor,managed atd)
- v hosatpd.conf je volba bridge. Nějak tomu nerozumím proč má být zrovna tam ("proč se bridge míchá bůbec do hostapd")
-ten druhý způsob (bridge) používá nějakou novější syntaxi (
systemdštinu)? Nemělo to dřív oldschool syntaxi? Proč je kvůlit tomu potřeba dělat tolik souborů? Navíc mám pocit, že se tam něco duplikuje (2x přidává eth0)
-proč v definice bridge není ani zmínka o wlan0. Mám z toho pocit, jako kdyby sám hostpad řídil přiřazení do bridge.
- nerozumím vztaům těm .network souborů proč v definici bridge vůbec je gateway ip? Proč jednou je tam match br0 a pak eth0?
Now the interfaces file needs to be edited to adjust the various devices to work with bridging. To make this work with the newer systemd configuration options, you'll need to create a set of network configuration files