Přidám trochu jiné řešení, u kterého mám věci nakreslené a na realizaci dojde o něco později. Bude potřeba natáhnout kabeláž a tak se budou i trochu sekat drážky.
V obytných místnostech termostat plus elektricky ovládaná hlavice. Hlavice NO na 230V. Termostat s funkcí vytápění i klimatizace. Kabeláž svedená do rozvaděčů s relátky, stykači a nějaké to zálohování baterkama.
Pokud má termostat sepnout kotel, tak nejdřív dojde k otevření hlavice topení a po jejím otevření teprve sepne kotel.
V neobytných místnostech (chodby, koupelny, prádelna atd.) buď termohlavice nebo jen záslepka, aby v případě pomalejšího otevírání hlavice v obytné místnosti nebyl zatěžovaný bypass kotle.
Kromě toho bude ještě přidáno ovládání předokeních rolet, ovládání bude pro každou místnost vedle termostatu na tlačítka. Pokud to bude dávat smysl, dodělám tam i ovládání v závislosti na venkovní teplotě.
Nejsem programátor (natož ajťák), mám blíž k silnoproudu. Musel jsem to taky vymyslet způsobem, který pochopí i moje žena
a v případě potřeby nebo poruchy by dovedla tohle jednoduše opravit/nahodit.