Thunderbird neumí uložit koncept v offline režimu?

Thunderbird neumí uložit koncept v offline režimu?
« kdy: 08. 12. 2019, 11:36:11 »
To je v Thunderbirdu vážně taková bota, že nejde uložit koncept mimo server?:
Příklad: mám rozepsaný koncept (neukládá se do lokální složky ), upravuji ho, přidávám přilohy. jenže ouha přílohy mají velkou velikost a já si uvědomím, že jsem na pomalém připojení, takže ho nemohu odeslat, ale potřebuji ho uložit. Tak stopnu odesílání, hlásí to zprávu se nepodarilo odeslat, jsem uvězněn ve smyčce dialogů, zda uložit/odeslat, zahodit./ zůstat  v editoru) Jediná  možnost je tedy úpravy ukončit, ale neuloží se.  (Samozřejmě jsem  se vrátil do editoru a Dal Ctrl+C - jenže nějak náhodou se obsah schránky smazal záhadně)

Je nějaká možnost, jak uložit koncept (zrovna jednorázově teď) lokálně? Tedy Stále koncept, ne do složky k odeslání (i když to jde s jistým úsilím z té složky předělat na koncept)

Naštěstí !!! se mi povedlo najít ten mail v %TMP%\xxx.eml. (MJ také mě napadlo udělat trik s Shift-Retru Odeslat e-mail pozdějí -> uložil by se do složky K-odeslání.)

Re:Thunderbird neumí uložit koncept v offline režimu?
« Odpověď #1 kdy: 08. 12. 2019, 15:40:51 »
Můžete si nastavit pro koncepty lokální složku, pak ale nebudete mít rozepsané zprávy dostupné online.

Zacyklení dialogů v popsané situaci je podle mě skutečně chybně navržená funkčnost a vadné GUI. Nikdy jsem z těch dialogů nepochopil, na co mám kliknout, abych o mail nepřišel. Osobně to řeším častým ukládáním rozepsané verze (CTRL+S). Přílohy přikládám až nakonec, takže je to průběžné ukládání docela rychlé.