Firefox neukládá hesla?

Firefox neukládá hesla?
« kdy: 02. 11. 2019, 18:04:14 »
Zdravím po delší době a mám následující otázku:

Nově (pár měsíců) nainstalovaný Firefox (na novém notebooku) si od jisté doby neukládá hesla, konkrétně na gmail.com.
Divné je, že se tam ještě pár hesel zapamatovalo, jen v poslední době prostě ne-e.

Podle changelogu se v (aktuální) verzi 70 objevil jakýsi Firefox Lockwise, nenarazil jste teď někdo na podobný problém?

(ptám se nejdřív tady, než vytvořím bugreport)

e3k

• 256
    • Zobrazit profil
Re:Firefox neukládá hesla?
« Odpověď #1 kdy: 02. 11. 2019, 20:18:02 »
dlho som pouzival na gentoo najnovsi FF. ale potom som to proste zamaskoval a nechal na ESR.
uz ma nebavi robit testera noveho softwaru.

« Odpověď #2 kdy: 03. 11. 2019, 20:19:30 »
LockWise je nový správce hesel, ale pracuje se stejnou databází. Kromě toho umí víc.
Problém ale byl s nějakou verzí AVG, kdy to mohlo poškodit hesla - protože v dotazu nejsou žádné informace o systému, tak nevím, jestli je tohle relevantní informace. Ale v takovém případě FF zobrazuje informační lištu, kde se lze dostat na návod k řešení.

« Odpověď #3 kdy: 04. 11. 2019, 11:38:01 »
LockWise je nový správce hesel, ale pracuje se stejnou databází. Kromě toho umí víc.
Problém ale byl s nějakou verzí AVG, kdy to mohlo poškodit hesla - protože v dotazu nejsou žádné informace o systému, tak nevím, jestli je tohle relevantní informace. Ale v takovém případě FF zobrazuje informační lištu, kde se lze dostat na návod k řešení.
Joj to jsem si neuvědomil.
Takže je to ubuntu 18.04., tuším že už 18.04.3.

« Odpověď #4 kdy: 04. 11. 2019, 21:49:49 »
Je tam opravdu nová funkčnost - dnes se mi na jednom serveru při přihlašování objevila nabídka předvypnění totožného jména 2x - se dvěma různými hesly rozlišenými datem uložení do databáze hesel.

« Odpověď #5 kdy: 05. 11. 2019, 14:51:23 »
Citace: Tomas-T link=topic=2203ü6.msg319764#msg319764 date=1572900589
Je tam opravdu nová funkčnost - dnes se mi na jednom serveru při přihlašování objevila nabídka předvypnění totožného jména 2x - se dvěma různými hesly rozlišenými datem uložení do databáze hesel.

Úžasné.
Ale i tuto superhyperüberkůl vyfikundaci si budu moci užít, až si ten "správce" hesel uráčí nějaká hesla zapamatovat...

« Odpověď #6 kdy: 05. 11. 2019, 15:34:26 »
mi ten lockwise funguje, má i starý hesla, ale nemusí tam být člověk přihlášen? já už předtím byl přihlášený

třeba se bude hodit vytáhnout starý hesla ze souborů na disku, kdysi jsem úspěšně použil to poslední řešení:

https://unix.stackexchange.com/questions/149525/query-firefox-password-database

« Odpověď #7 kdy: 05. 11. 2019, 15:39:10 »
Funguje to trochu divně. Někdy to našeptává uživatelské jméno, jindy se pouze doplní heslo při ručním vyplnění uživatelského jména.