PHP: Výsledky srovnání funkcí file_(get)put_contents & f(read/write/flush)

Kit

  • *****
  • 657
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Pokud by za hosting platil 50 Kč měsíčně, měl by naprosto stejné problémy se zamykáním souborů, jaké tady řeší. Cena za hosting v tom nehraje roli.
Nikoli, stejné problémy by neměl. Nebyl by omezený limitem 20 MB na databázi, takže by se nepokoušel bez jakýchkoli znalostí naprogramovat vlastní databázi, ale použil by tu, kterou nabízí webhosting.

Tohle omezení se zřejmě týká MySQL, ale SQLite bývá omezeno jen velikostí přiděleného diskového prostoru. Rozhodně lepší a spolehlivější řešení, než fopen().


Jenže vy za to platíte svým časem, a to daleko víc, než kolik byste ...

Jak můžete vědět, kolik stojí můj čas? Vaše logické myšlení postrádá konzistenci. Používáte slovo byste na případ, který by nikdy nenastal.


Kit, mám dotaz. Aktuálně mám dva oddělené bloky, jeden čte, druhý zapisuje. To by nejspíš bylo lepší sloučit do jednoho, tak co to otevřít s fopen w+? Tím se vyřeší problém té narušené atomicity scriptu ne? Akorád po načtení pomocí fread musím převinout na začátek souboru ne?

tecka

  • ***
  • 117
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Kit, mám dotaz. Aktuálně mám dva oddělené bloky, jeden čte, druhý zapisuje. To by nejspíš bylo lepší sloučit do jednoho, tak co to otevřít s fopen w+? Tím se vyřeší problém té narušené atomicity scriptu ne? Akorád po načtení pomocí fread musím převinout na začátek souboru ne?
Převiň na začátek téhle diskuze a přečti si ji.


Kit

  • *****
  • 657
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Kit, mám dotaz. Aktuálně mám dva oddělené bloky, jeden čte, druhý zapisuje. To by nejspíš bylo lepší sloučit do jednoho, tak co to otevřít s fopen w+? Tím se vyřeší problém té narušené atomicity scriptu ne? Akorád po načtení pomocí fread musím převinout na začátek souboru ne?

Tak se koukni kousek zpátky a podívej se na můj příspěvek, kde ti radím "r+". Máš to tam i se zámkem a převinutím.

takže r+ , ale tím jsem přepsal původní soubor, už to je úplně odlišný algoritmus.

Kit

  • *****
  • 657
    • Zobrazit profil
    • E-mail
takže r+ , ale tím jsem přepsal původní soubor, už to je úplně odlišný algoritmus.

Tohle chování jsi přece chtěl.

Na začátku téhle diskuse jsem pracoval s odlišným souborem, zdroj a cíl byly odlišné soubory. Četl jsem z jednoho a zapisoval do druhého. Teď jsem ten algoritmus změnil, takže čtu z toho, do kterého jsem zapisoval. Což mimochodem znamená, že jsem musel implementovat dva adresářové locky, jeden na zazálohování souboru a druhý na jeho obnovu když dojde k selhání.

Kit

  • *****
  • 657
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Na začátku téhle diskuse jsem pracoval s odlišným souborem, zdroj a cíl byly odlišné soubory. Četl jsem z jednoho a zapisoval do druhého. Teď jsem ten algoritmus změnil, takže čtu z toho, do kterého jsem zapisoval. Což mimochodem znamená, že jsem musel implementovat dva adresářové locky, jeden na zazálohování souboru a druhý na jeho obnovu když dojde k selhání.

Vyzkoušej SQLite, který tohle všechno dělá za tebe.

Sqlite nemá administrátorské prostředí ne? Nebo se to změnilo od těch dob co existovalo Moxo?

Doporučíš mi nějaký hosting?

Ať si to platí sami.
Ano ať si to platí, ale to jim musíš říct ty a vysvětlit jim, že se s tím nebudeš drbat 10x déle jenom, aby ušetřili pár svých stokorun. Vzpomínám si na jednu reportáž jak "sběrači" kovů týden kopali měděné kabely a dostali za to 1000 Kč, pak se na ten hluboký výkop díval majitel stavební firmy a říká: "Kdyby se ti kopáči u mě nechali zaměstnat, tak si za to kopání vydělají 5000 Kč". Ale jestli tohle vše děláš kvůli učení a zkoumání, pak to beru.

Pokud se učí a zkoumá vlastnosti souborových systémů na hostingu, který neptá peníze, tak ho nechej být.
Pokud jde o zkoumání a učení se, pak proti tomu nic nemám. Ale i při učení platí efektivita, např. raději koupit učebnici za 500 Kč než brouzdat po netu a učením strávit o rok déle. Pokud mu freehosting pro jeho potřeby poskytne to samé co placený, tak ať vezme free, ale podle toho co Exkalibr napsal jsem měl pocit, že ho bude limitovat a výsledkem těch limitů bude o hodně více stráveného času. Ale jak říkám pokud zkoumá a učí se, tak nic proti.

Kit

  • *****
  • 657
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Sqlite nemá administrátorské prostředí ne? Nebo se to změnilo od těch dob co existovalo Moxo?

Doporučíš mi nějaký hosting?

SQLite se dá dobře spravovat skriptem Adminer.

Zkus endora.cz

ByCzech

  • *****
  • 1 824
    • Zobrazit profil
    • E-mail

Na endoru jsem se kdysi díval a byla omezená trafikem. Pokud se nepletu. Už jsem se před časem díval ale to bylo mnoho lez zpátky a narážel jsem na samé limity. Například limit odeslaných požadavků na server databáze.