Milisekundové výpadky připojení

`spath

Milisekundové výpadky připojení
« kdy: 15. 08. 2011, 13:26:00 »
Zdravím, mám DSL O2 16mb, router vlastní TP-link650, omezují mne výpadky internetu. Výpadek se pohybuje v milisekundách, síťové připojení nespadne, je stále připojeno. Projevuje se to tak, že spadne například aktivní stahování(např. z uložto), ve stejnou chvíli spadne ICQ a zaplá onlinovka. Když dám načíst novou stránku, okamžitě se načte.

K routeru mám připojeny 3 pc, které jsou připojeny přímo k routeru. Výpadky nastanou až ve chvíli, kdy se připojí některý z dalších pc, opakují se přibližně v intervalu 5-15 min. Nastavení sítě jsem měl jak dhcp tak ručně, s ručním nastavení dns, kdy jsem zkoušel pro daný pc i jinou free dns, výpadky přetrvávají. Jestliže mám spuštěný ping -t na dns serveru o2 a free dns serveru, odezvu dostávám, nicméně zřejmě ve chvíli přerušení jeden řádek neodpoví. V síťových připojení se mě samovolně vytvořila Internetová Brána, kde je uvedena rychlost připojení 16mb a počet přenesených dat. Dá se toto nějakým způsobem obejít či odstranit, aby internet fungoval i bez tohoto? Mám zato, že právě toto může způsobovat problémy.

O2 prověřovalo linku a zdá se, že na lince je vše v pořádku, jelikož synchronizace nepadá. Otázkou je, jestli není probém v jejich DNS, ale jelikož jsem testoval i free DNS, dle mého mimořádně nebude problém u poskytovatele.

Prosím o radu jak problém odstranit. Děkuji.
« Poslední změna: 15. 08. 2011, 18:43:08 od Petr Krčmář »

satanclauss

Re: milisekundové výpadky internetu
« Odpověď #1 kdy: 15. 08. 2011, 13:33:36 »
Porid si misto tp linku neco jineho, doporucuji napr. asus wl 500, RB433 nebo neco od Linksysu, TP-Link je cinska lacina znacka a je tomu podrizeno vse, firmwarem pocinaje a hardwarem konce.

Nu?

« Odpověď #2 kdy: 15. 08. 2011, 13:43:18 »
DNSka rovnou vyluc, to by se projevovalo jinak. Kdyz uz stahujes, tak k tomu stahovani neprekladas zadne adresy, adresu (odkud stahujes) mas uz prelozenou.

j.

« Odpověď #3 kdy: 15. 08. 2011, 14:20:31 »
To neni vypadek, to vypada, jako by neco aktivne zavrelo vsechny TCP spojeni (zavrelo==aktivne poslalo FIN, ne jenom nepustilo dalsi pakety). Neni na tom TP-linku spusteny firewall? Jestli jo, tak bych ho zkusil vypnout.

`spath

« Odpověď #4 kdy: 15. 08. 2011, 15:05:45 »
To neni vypadek, to vypada, jako by neco aktivne zavrelo vsechny TCP spojeni (zavrelo==aktivne poslalo FIN, ne jenom nepustilo dalsi pakety). Neni na tom TP-linku spusteny firewall? Jestli jo, tak bych ho zkusil vypnout.

firewall tam neni, je nejakym prikazem pripadne programem mozne otestovat pripadne zavreni spojeni? popripade zjistit odkud ten pozadavek prisel?

nikdo

« Odpověď #5 kdy: 15. 08. 2011, 15:30:23 »
Jako první bych se pokoušel zjistit, kdo to spojení uzavírá (zda ty, nebo protistrana).
 * pustit wireshark
 * otevřít nějaké spojení ven (telnet, ssh)
 * čekat na "výpadek"

j.

« Odpověď #6 kdy: 15. 08. 2011, 16:32:35 »
Ted jsem si to poradne precetl jeste jednou, neni mi jasne, podle ceho se odhadla doba vypadky na milisekundy?

`spath

« Odpověď #7 kdy: 16. 08. 2011, 08:06:29 »
Ted jsem si to poradne precetl jeste jednou, neni mi jasne, podle ceho se odhadla doba vypadky na milisekundy?

Bezi ping, radek za radkem, z niceho nic jeden radek bez odezvy.

vypada to opravdu na uzavreni tcp spojeni, je mozne ze se to muze dit ze strany providera? Napriklad z jejich strany nejaka zauzlovana smicka kvuli ktere to pada?

bfu.sk

Re: Milisekundové výpadky připojení
« Odpověď #8 kdy: 16. 08. 2011, 08:49:05 »
Ja som mal tiez vypadky. Ale dlhsie. Bolo to koli kolizii IP adries.