Zdravím, mám DSL O2 16mb, router vlastní TP-link650, omezují mne výpadky internetu. Výpadek se pohybuje v milisekundách, síťové připojení nespadne, je stále připojeno. Projevuje se to tak, že spadne například aktivní stahování(např. z uložto), ve stejnou chvíli spadne ICQ a zaplá onlinovka. Když dám načíst novou stránku, okamžitě se načte.
K routeru mám připojeny 3 pc, které jsou připojeny přímo k routeru. Výpadky nastanou až ve chvíli, kdy se připojí některý z dalších pc, opakují se přibližně v intervalu 5-15 min. Nastavení sítě jsem měl jak dhcp tak ručně, s ručním nastavení dns, kdy jsem zkoušel pro daný pc i jinou free dns, výpadky přetrvávají. Jestliže mám spuštěný ping -t na dns serveru o2 a free dns serveru, odezvu dostávám, nicméně zřejmě ve chvíli přerušení jeden řádek neodpoví. V síťových připojení se mě samovolně vytvořila Internetová Brána, kde je uvedena rychlost připojení 16mb a počet přenesených dat. Dá se toto nějakým způsobem obejít či odstranit, aby internet fungoval i bez tohoto? Mám zato, že právě toto může způsobovat problémy.
O2 prověřovalo linku a zdá se, že na lince je vše v pořádku, jelikož synchronizace nepadá. Otázkou je, jestli není probém v jejich DNS, ale jelikož jsem testoval i free DNS, dle mého mimořádně nebude problém u poskytovatele.
Prosím o radu jak problém odstranit. Děkuji.