Mini ITX case + 2x3,5" HDD

Mini ITX case + 2x3,5" HDD
« kdy: 22. 09. 2019, 16:27:38 »
Zdravim,
Vedel by mi niekto doporucit, naozaj co najmensiu ale kvalitnu mini-itx case, do ktorej viem dat normalne 2x3,5" HDD a s nejakou nudzovou rezervou (kludne aj DIY uprava) pre dalsi 3,5" disk? Zial vsade narazam na same presklene skrine absolutne plytvajuce priestorom (NZXT H200, Fractal Design Focus G Mini, Fractal Design Define Nano S), ktore su sice pekne aj kvalitne, ale orientovane na RGB blikatka a velke vodne chladenia. Nech sa na mna nikto nehneva, ale nazivat case s rozmermi 203x330x400mm ako mini-itx, alebo mini-mikro-tower je trocha na hlavu. Proste do tak rozmernej skrine nevediet k mini-itx doske dat aspon dve normalne 3,5" pozicie na disk a jednu rezervnu 5,25" alebo 3,5" hocikde naspodok alebo nabok, pre mna znamena neschopnost/neochotu vyrobcu.

Dobre tak som si povedal, nepotrebujem dizajnovu alebo presklenu skrinu, ale nieco male ale odhlucnene. Myslite si, ze som nieco nasiel? Ano nasiel 30 eurove skrinky z 0,1mm hrubeho plechu. Dakujem neprosim, hluku som si s neodhlucnenou skrinou uzil naozaj vela a takuto chybu uz spravit nechcem (AthlonXP + nforce2 s vetracikom). Vetracik na chipsete je spat + vykonnejsie ventilatory ako pred 15 rokmi, takze ked uz kupujem trocha vacsiu skrinku aspon nech je poriadne odhlucnena. Pre tento pripad mam vyhliadnutu Nanoxiu Deep Silence 4. Viem ze je vacsia ako tie o ktorych som doteraz pisal, ale okrem rozmerov ako jedina splna pocet 3,5" pozicii + ako bonus 2x5,25" co je tiez vyuzitelne pre 3,5"disky, kvalitne odhlucnenie, tiche ventilatory a ako jedina podporuje aspon mATX, ked uz nie full ATX pri tych velkych rozmeroch.

Inou alternativou by bolo, ze by som uplne vypustil 5,25" pozicie, ktore nutne nepotrebujem, dalej vypustim odhlucnenie a jednu nudzovu 3,5" poziciu. Ked uz musim robit kompromis, tak nech je ta skrinka aspon malicka a "normalneho standardneho tvaru".

Ano peknych aj kvalitnych mini-itx skriniek som nasiel vela, ale ani do jednej nedam dva 3,5" disky. Bud sa jedna o lacnu a nekvalitnu skinku z "papiera", alebo ma vacsie rozmery (Fractal nano a pod), alebo tam sice dam dva 3,5" disky ale uz tam nedam grafiku (potrebujem len slabe zobrazovadlo), alebo skrinka uz obsahuje nejaky vstavany zdroj kto vie akej kvality, alebo je tych kompromisov este viac.

O cenu az tak nejde, za kvalitu som ochotny si priplatit, ale toto zadanie dokazala splnit z 200 mini skriniek len jedna jedina a to NCASE M1, ktora je ale brutalne predrazena!
Ano do skrinky s rozmermi 250x160x338 mm, dokazali napchat standardny ATX zdroj, 2x3,5" disky aj normalnu grafiku a tusim ze este aj 2,5" disk alebo napalovacku.
Preco ostatny vyrobcovia nie su schopny aspon podobne nieco vyrobit, je pre mna nepochopitelne!
https://www.overclock.net/forum/22327809-post.html
« Poslední změna: 22. 09. 2019, 16:33:16 od Linuxuser »

Re:Mini ITX case + 2x3,5" HDD
« Odpověď #1 kdy: 23. 09. 2019, 15:14:38 »
Zdravim,

toto formu asi poznate. Nie je tu vhodna skrinka?

https://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=938&t=1296861

RDa

• 3 067
    • Zobrazit profil
Re:Mini ITX case + 2x3,5" HDD
« Odpověď #2 kdy: 23. 09. 2019, 21:02:17 »
Pouzivam coolermaster elite 110 - oficialne se tam vejdou 2x 3.5" nad zdroj (ktery musis pridat, normalni ATX.. jen trci pak ven asi 2cm) + 2x 2.5" na bok. Ja ji mam trocha modnutou, takze tam neni zdroj (a velke disky se uz nevejdou) ale mam v ni 6xLiFePo baterek a 9.7" displej z iPadu :)