ESXi - komprese záloh

Re:ESXi - komprese záloh
« Odpověď #15 kdy: 18. 09. 2019, 14:13:58 »
Tahat to z vmfs filesystému nástrojí, které nejsou VMwaru rozhodně není dobrý nápad. Dá se na to vyžít třeba https://<vcenter>/folder/, kde je k dispozici všechny volumy. Popř. /mob API atd.

Jinak licence Veeamu stojí v essentials balíku nějakých 20k. To se fakt nevyplatí to řešit sám.

« Odpověď #16 kdy: 18. 09. 2019, 14:17:58 »
Tahat to z vmfs filesystému nástrojí, které nejsou VMwaru rozhodně není dobrý nápad.

ZAJDAN je tady takový kutil, který vždy hledá cestu tam, kde ostatní vědí, že nevede :). Ale proč ne, snaží se, neprudí, netroluje, je radost mu odpovědět.

Dá se na to vyžít třeba https://<vcenter>/folder/, kde je k dispozici všechny volumy. Popř. /mob API atd.

Opravdu přes vcenter? Pokud se nepletu, musí tam být přímo konkrétní host, vcenter to nepřeproxuje.

Jinak licence Veeamu stojí v essentials balíku nějakých 20k. To se fakt nevyplatí to řešit sám.

Mám pocit, že Acronis umí podobné kousky a je ještě lacinější.

« Odpověď #17 kdy: 18. 09. 2019, 14:38:51 »
Citace
Citace: chsajarsa  Dnes v 14:13:58

Tahat to z vmfs filesystému nástrojí, které nejsou VMwaru rozhodně není dobrý nápad.

ZAJDAN je tady takový kutil, který vždy hledá cestu tam, kde ostatní vědí, že nevede :). Ale proč ne, snaží se, neprudí, netroluje, je radost mu odpovědět.

Nevím jak na aktuálním vmfs, ale dřive se prostě muselo na manipulaci z vmdk soubory používat vmkfstools, protože při použití třeba cp hrozil data corruption. Čtení je, ale asi v pohodě.

Citace
Opravdu přes vcenter? Pokud se nepletu, musí tam být přímo konkrétní host, vcenter to nepřeproxuje.
Podle mě tam může být i host, ale tím, že se potkávám hlavně s většími farmamy, tak se mi moc ve skriptech nechce řešit na kterém co běží hostu a třeba i případně řešit prostupy na FW.

Citace
Mám pocit, že Acronis umí podobné kousky a je ještě lacinější.
Dá se použít i třeba český vmcom, který tu práci odvede taky dobře.

ZAJDAN

• 2 089
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 18. 09. 2019, 14:43:35 »
:) díky

nehledejte ve všem Enterprise řešení....vždyť virtální prostředí má dnes již kde kdo doma. Mě ty partizánské řešení vyhovují, fungují a člověk pochopí mnoho jiných věcí, které se na to nabalují.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

« Odpověď #19 kdy: 18. 09. 2019, 15:04:56 »
nehledejte ve všem Enterprise řešení....vždyť virtální prostředí má dnes již kde kdo doma. Mě ty partizánské řešení vyhovují, fungují a člověk pochopí mnoho jiných věcí, které se na to nabalují.

To nejsou enterprise řešení. Jste upozorňován na to, že to děláte mimo postupy dané výrobcem. VMware rozhodně nedoporučuje mít spuštěné SSH a kopírovat soubory natvrdo rsyncem. Je to dáno mnoho důvody, jeden který mluví za vše: soubor může být na storage přes iSCSI, které když se rozpadne, zablokujete si tím možná i celý hypervizor při kopírování. Když na to použitjete postupy a nástroje vmware, tak to nehrozí.

Takže si klidně zálohujte ručně, ale začněte tím, že si nastudujete, jak se má přistupovat k souborům na vmfs.

ZAJDAN

• 2 089
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 18. 09. 2019, 15:39:31 »
.....

mám jeste jinej server, kde jsem si kazdej virtual hodil na LVM a snapsotuji LVM....pouzivam jiz 2 roky bez problému, ale chci si vyzkouset i jine partyzánštiny
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.