Monitoring VPS a upozornění SMS

Re:Monitoring VPS a upozornění SMS
« Odpověď #15 kdy: 28. 04. 2018, 19:22:25 »
Používám Monit a posílání přes mail2sms bránu od https://sms.sluzba.cz/

Úplně ideální to sice není, ale funguje to. Nevyužitý kredit bohužel na sms.sluzba.cz po roce propadne.

Libor

« Odpověď #16 kdy: 29. 04. 2018, 19:33:38 »
Musí to být sms? Já používám pushover notifikace na mobil. Musí jet síť,  ale doručení takřka okamžitě. Používám asi dva roky a bez jediného problému.

Libor

« Odpověď #17 kdy: 29. 04. 2018, 20:06:56 »
Musí to být sms? Já používám pushover notifikace na mobil. Musí jet síť,  ale doručení takřka okamžitě. Používám asi dva roky a bez jediného problému.

https://pushover.net

loseradmin

« Odpověď #18 kdy: 30. 04. 2018, 18:41:43 »

https://pushover.net
no ale musis byt furt na datach , v pripade ze nekde venku v prirode tak muze se stat ze data nejsou

« Odpověď #19 kdy: 30. 04. 2018, 19:08:26 »
no ale musis byt furt na datach , v pripade ze nekde venku v prirode tak muze se stat ze data nejsou

A po SMS to opravíte?

jj

« Odpověď #20 kdy: 30. 04. 2018, 19:14:42 »
Monitoring mam vlastni a v nem transporty do lecceho. Osvedcily se mi notifikace pres Telegram.

Umi to takhle treba LibreNMS.

jouda

« Odpověď #21 kdy: 30. 04. 2018, 19:33:36 »
A po SMS to opravíte?
Po SMS naprosto v pohodě z přírody seženu někoho kdo to opraví určitě dřív než já (předpokládám že je řeč hlavně o hobby věcech kde 4 hodiny žádná míra ale týden už jo.)

Jinak (pro nepracovní věci) icinga v VPS za euro měsíčně, mail2sms u operátora a spokojenost.

« Odpověď #22 kdy: 30. 04. 2018, 19:37:40 »
Po SMS naprosto v pohodě z přírody seženu někoho kdo to opraví určitě dřív než já (předpokládám že je řeč hlavně o hobby věcech kde 4 hodiny žádná míra ale týden už jo.)

A není účelnější, aby push notifikace přišla rovnou tomu zástupovi a v přírodě Vás nerušila?
Asi už přemýšlím mimo scope, ale nedává mi to smysl.

jouda

« Odpověď #23 kdy: 30. 04. 2018, 20:39:05 »
Bavíme se o hobby věcech (aspoň tak tenhle thread chápu - $15 je moc) - takže zavolat "hele podělalo se mi xyz, je to už 2 hodiny dole, měl bys čas na to kouknout, roota tam máš od minule" je v pohodě, ale "hele pošlu na tebe mraky spamu kterej mám nastavenej pro sebe ale kdybych to teď ořezal tak nejspíš popletu i nějakej důležitej alarm, jestli to bude dole dýl než hodinu down tak mi to nahoď" by mě asi poslal zcela oprávněně do háje.

Jasně že se nebavíme o korporátním monitoringu.

« Odpověď #24 kdy: 30. 04. 2018, 21:00:01 »
Bavíme se o hobby věcech (aspoň tak tenhle thread chápu - $15 je moc) - takže zavolat "hele podělalo se mi xyz, je to už 2 hodiny dole, měl bys čas na to kouknout, roota tam máš od minule" je v pohodě, ale "hele pošlu na tebe mraky spamu kterej mám nastavenej pro sebe ale kdybych to teď ořezal tak nejspíš popletu i nějakej důležitej alarm, jestli to bude dole dýl než hodinu down tak mi to nahoď" by mě asi poslal zcela oprávněně do háje.

Jasně že se nebavíme o korporátním monitoringu.

Nějak to nechápu. Buďto mi o něco jde, pak si hledám zástup i když jdu do přírody (a pak je mi SMS k prdu, protože sice vím, ale nic neudělám). Pak asi není ani na překážku 15 USD (jízdenka ven z Prahy do přírody bude stát víc). Nebo mi o to nejde, a neřeším to a užívám si přírodu. Proto asi taky moc neexistují tyto služby, co nejsou ani ryba, ani rak.

Podle mě stačí z monitoringu posílat e-mail na gmail, tam mít push notifikaci a hodně hlasité zapípání. Když pojedu do přírody, přesměruju na kolegu, "co má heslo na roota od minula".