FFFUUU konečně někdo vyrobil zařízení co už dlouho hledám (DDS-120, zejména ten continuous sampling) v cenové kategorii co jsem ochoten akceptovat ($69) a ono je to všude vyprodané?!
Už mi tu delší dobu leží LPC4370, konečně to musím postavit z něj… (to má dokonce 80 MS/s, ale přes USB2 samozřejmě zvládne streamovat jenom míň)
Pokud bych dělal něco speciálního, kde by to fakt problém byl, tak bych místo PulseView (GUI) použil sigrok-cli, data si uložil do nějakého CSVčka nebo něco a trigger si udělal sám asi tak deseti řádky Pythonu
Pro informaci, minimálně v případě digitálních vstupů je defaultní formát PulseView ZIP ve kterém je texťák s metadaty a následně soubor který obsahuje „prostě za sebou vypsané samply“. Takže pozdější zpracování je velmi jednoduché.
Samozřejmě, že to lze implementovat softwarově v PC, pokud přenosový kanál (USB) stihne přenášet celý stream (pro 20Msps by to neměl být žádný problém). Ale ovládací rozhraní osciloskopu je bez snadno ovládaného triggeru vážně prakticky nepoužitelné.
To záleží k čemu to chce používat. Moje use-cases osciloskopu za posledních několik let:
- nahrání komunikace mezi tramvají a zastávkou pomocí IR fotodiody
- očuchávání traces na desce z digitálního rádia a nahrání baseband signálu
- nahrání odběru při šifrování na čipové kartě a následná diferenciální odběrová analýza (nic reálného, cvičení ve škole)
- sniffování protokolu pro holící strojek, který používá více úrovní a data jsou namodulovaná na 12V nabíjecím napětí
- zkontrolování jaké zvlnění je na výstupu pulzního step-down zdroje
K ani jednomu z nich není trigger potřeba, někdy ho dokonce nechci explicitně.
Jsem prostě ten dnešní „softwarově definovaný“ konstruktér, který trimry na deskách netočí :-)