Vyhlidka do budoucna, Dell Vostro

SquirrelCZE

Vyhlidka do budoucna, Dell Vostro
« kdy: 20. 04. 2011, 23:59:17 »
zdravim
do pul roku si budu na 99% kupovat notebook a potrebuju si udelat prehled at vim co deho mam jit a do ceho nemam, jako prvni kriteria jsem si stanovil:
Intel Sandy Bridge - nizka spotreba, vysoky vykon
Nvidia - kvalitnejsi ovladace... (nepotrebuju opensource ovladace, klidne i originalni)
po case hledani se mi zalibila prave rada Vostro od Dellu, je to dobra volba?
konkretne se jedna o tenhle model: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88635
ktery bych ale chtel spis v 15 palcove verzi... (ovsem stejne vnitrni komponenty)
myslite ze je to dobra volba na notebook s linuxem (+ virtualbox na hry, popripade dualboot ale radsi bych byl kdyby to zvladalo virtualbox)? nebo by bylo lepsi se podivat po necem jinem, pripadne po cem?
P.S: hodlam pouzit bud Ubuntu nebo Archlinux, archa kdyz budu mit cas si s tim vyhrat, Ubuntu kdyz ne

Re: Vyhlidka do budoucna, Dell Vostro
« Odpověď #1 kdy: 21. 04. 2011, 09:50:17 »
Nevím jak tenhle model, ale máme v redakci několik různých Dellů z řady Vostro (já mám 1500) a naprostá spokojenost. S Linuxem není nejmenší problém. Jen mám kvůli spotřebě grafiku od Intelu (protože stejně skoro nehraju hry) a byla to výborná volba.

SquirrelCZE

« Odpověď #2 kdy: 21. 04. 2011, 12:37:42 »
no, jedina funkce ktera mi jeste dela starosti je schopnost notebooku prepinat z intel HD na Nvidii.... nevim jestli to bude fungovat na linuxu :-) nikdy jsme tohle nezkousel....

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 21. 04. 2011, 12:47:24 »
DELL patri rozhodne mezi vyrobci notebooku k absolutni spicce. Stejne ale jako u vsech ostatnich vyrobcu je lepsi kupovat proverene modely a ne to co zrovna vylezlo na trh. Ze zkusenosti muzu doporucit DELL, HP, ci Thinkpad od Lenova jako to nejlepsi co na trhu je. Apple je kategorie sama pro sebe a u ostatnich znacek bych byl velice opatrny. Nektera Vostra ale maji pomerne problem s prehrivanim co jsem cetl a slysel od znamych takze pozor na vyber modelu.

SquirrelCZE

« Odpověď #4 kdy: 21. 04. 2011, 12:55:50 »
tak, o Applu jsem premyslel ale kdyz nebudou penize tak nebudou ....
to o prehrivani Vostra jsem taky a cetl a nejspis to bude znamenat ze pujdu do i5.....
co se tyce proverenosti tak jak jsem psal, nebudu to kupovat ted ale az behem ledna/unora....
takze doufam ze do te doby bude tenhle model provereny :-)

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 21. 04. 2011, 13:01:26 »
Jak jsem rikal, apple dela vynikajici hardware (MacBook PRO pripadne AIR) a ted to doplnili skvelym OS, ale je to trosku zmena filosofie :). Cena je neskutecne premrstena, to je pravda, ale ta vydrz baterky je bezkonkurencni. Osobne ted kupuji Thinkpad X201 a zbavuji se stareho macbooku. byl to dobrej stroj, ale baterka uz nedrzela to co bych si predstavoval a ta konstrukce byla mimoradne pofiderni. Nicmene vykonove plne dostacoval. Co se tyce vyberu procesoru a grafiky tak tam hodne zalezi na tom, co clovek od toho notebooku ceka/potrebuje.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #6 kdy: 21. 04. 2011, 13:41:41 »
Jestli to budeš kupovat až v lednu/únoru, tak to teď ještě neřeš ;-) Do tý doby bude beztak zase něco novýho (myslim nový řady na podobnym HW) a budeš muset vybírat z jiných modelů.

To přepínání grafiky by mě docela zajímalo :-) To se má ve Windows dít softwarově, ne? Někde namlátíš seznam věcí, při kterých má sáhnout po NVidii a zbytek jede na Intelu? Každopádně NVidia grafika dobrá volba, měl jsem dvě ATi (jedna starší - už nepodporovaná, a jedna novější - ale taky nefachala jak měla) a už nikdy více (jinak proti ATi nic nemám).

Tak šťastnou ruku a hodně času na Arch ;-)

SquirrelCZE

« Odpověď #7 kdy: 21. 04. 2011, 14:03:05 »
ok ok, tak ja spis planuju ze bych v tom lednu/unoru koupil radu ktera nedavno vysla(ten odkaz na czc.cz), to by uz mela byt 100% podpora a jestli jsou zatim jen pozitivni ohlasy tak do toho urcite pujdu :-)

takze dekuju za rady :-)

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21. 04. 2011, 14:18:30 »
Jednoznacne kupuj jiz overenou radu. I ti nejlepsi vyrobci na svete maji obcas hluche misto a slabsi model. Navic, pokud clovek nepotrebuje nejnovejsi hardware (coz nepotrebuje v naprosto drtive vetsine pripadu) tak neni vubec potreba byt tim pokusnym kralikem, zejmena kdyz je tady spousta serveru, kde to radi udelaji za tebe :).

Phoenix

« Odpověď #9 kdy: 21. 04. 2011, 16:23:09 »
O Dell Vostro jsem taky uvažoval, ale z cenových důvodů jsem se rozhodl pro Inspiron 1643. Grafiku má ATI a s přehříváním taky problémy jsou, ale stačí jednou za měsíc vysát větráčky a je zase v pohodě. Jinak pod Ubuntu 9.10+ funguje vše tak jak má.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 21. 04. 2011, 16:34:55 »
to Phoenix:
Po jak dlouhe dobe se ti projevily problemy s prehrivanim a v jakem prostredi ho pouzivas?