Ubuntu nestartuje na renderovací farmě

k3dAR

• 3 104
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu nestartuje na renderovací farmě
« Odpověď #15 kdy: 04. 05. 2019, 15:56:45 »
Neraď mu komplikované blbosti. GNOME ani GDM za jeho problémy nejspíš nemůže, navíc je GNOME standardní (na rozdíl od Xfce) podporované enterprise prostředí.
Pokud dela zkusebni instalace, poradil sem to nejsnazsi... ze "nejspíš nemůže" je mozne, ale taky je mozne ze muze, at uz GDM, nebo GNOME, zaroven pokud to chce resit po VNC tak je vhodnejsi Xfce (i obecne je vhodnejsi pokud chce clovek klasickej desktop)... jestli je GNOME enterprise supported je irelevantni obzvlast pokud ani nechce ve finaly pouzivat (primarne) desktop, ale jde mu  render farmu...

Re:Ubuntu nestartuje na renderovací farmě
« Odpověď #16 kdy: 14. 05. 2019, 15:45:44 »
Prostě jsem to vůbec neřešil, nainstaloval jsem uvedené (driver + CUDA + tensorflow-gpu + hashcat), spustil jsem to a ono to jelo. Správnou grafickou kartu si ty programy samy detekují při spuštění.

Nejjednodušší řešení je to nejlepší.
Ano. Nakonec jsem na čisté Ubuntu nainstaloval driver (418) + CUDA toolkit 10 + Octane Render a Daemon se v pohodě spustí a JDE TO. Kupodivu i bez zamrzání. Otázka je co bylo předtím blbě, že to tak urputně zkolabovalo.

Ještě zajímavost. Zkusil jsem si nainstalovat i Blender a rendrovat s GPU. V jeho nastavení jsou pak vidět 2x 780Ti, přičemž jedna je označena jako Primární (jede přes ní zobrazovaní desktopu), ale ve skutečnosti monitor je stále přes HDMI v integrované Intel grafice.
Při renderingu se ale pochyb na desktopu (myš, posunování oken,...) znatelně trhá, což je způsobeno zatížením Primární grafiky. Nic překvapivého, stejný efekt je máme i na Widlích. Ale deska si je schopná zprostředkovat spojení zobrazení z PCI-E do integrované.
Možná by nějakým způsobem šlo přepnout Primární grafiku na Intel, ale je tu opět nebezpečí nekompatibility a zamrzání. Takže proč se v tom vrtat, když už to funguje.