Prostě jsem to vůbec neřešil, nainstaloval jsem uvedené (driver + CUDA + tensorflow-gpu + hashcat), spustil jsem to a ono to jelo. Správnou grafickou kartu si ty programy samy detekují při spuštění.
Nejjednodušší řešení je to nejlepší.
Ano. Nakonec jsem na čisté Ubuntu nainstaloval driver (418) + CUDA toolkit 10 + Octane Render a Daemon se v pohodě spustí a
JDE TO. Kupodivu i bez zamrzání. Otázka je co bylo předtím blbě, že to tak urputně zkolabovalo.
Ještě zajímavost. Zkusil jsem si nainstalovat i Blender a rendrovat s GPU. V jeho nastavení jsou pak vidět 2x 780Ti, přičemž jedna je označena jako Primární (jede přes ní zobrazovaní desktopu), ale ve skutečnosti monitor je stále přes HDMI v integrované Intel grafice.
Při renderingu se ale pochyb na desktopu (myš, posunování oken,...) znatelně trhá, což je způsobeno zatížením Primární grafiky. Nic překvapivého, stejný efekt je máme i na Widlích. Ale deska si je schopná zprostředkovat spojení zobrazení z PCI-E do integrované.
Možná by nějakým způsobem šlo přepnout Primární grafiku na Intel, ale je tu opět nebezpečí nekompatibility a zamrzání. Takže proč se v tom vrtat, když už to funguje.