No právě v tom se mi líbí Mozilla IoT. Má moderní a minimalistický design, kterého se teoreticky BFU nemusí leknout(tedy alespoň po tom co jsem ukázal screenshoty).
Nevím, nezkoušel jsem. Na první kouknutí mě trochu odrazuje to, že to je vlastně "framework", nějaký datový model, kterému se člověk musí přizpůsobit. Spíš tohle mi přijde jako kanón na vrabce... Přijímat nějakej datovej model jenom kvůli tomu, že chceš jejich gui, by mi to nepřišlo moc moudrý.
takže by Node Red byl dost možná kánon na komára.
Node Red je pěknej v tom, že instalace je jednoduchá, údržba není prakticky žádná a během pár minut si tam rozjeddeš první nástřel automatizace. Zároveň se ale nemusíš bát, že bys ho "přerostl" - dají se v něm dělat i celkem složité věci. Samozřejmě, nějaké limity to má, něco je trochu nešikovné, ale celkově je to - zvlášť pro domácí použití - fakt paráda.
Být tebou, tak bych se toho nebál a šel bych do toho hnedka ze startu. Pokud si totiž řekneš, že je to pro tebe zbytečný a začneš logiku drátovat do těch jednotlivých nodů, tak to stejně časem přestane být udržovatelný a u NR stejně skončíš

A budeš pak tu logiku složitě předělávat. Takže lepší je imho začít s NR hned.