Kluci, dekuji vsem, sice je to naka doba co jsem to psal {o5 omluva za cj} ale musim vam potvrdit presne co pisou zde zminene chytre hlavy. Krom desky na velkym pc, se mi spalila deska na vedlejsim pc, a notbuka od aceru ..... ani ne dva mnesice stareho sem odeslal na reklamaci s tim ze Uefi je v zadeki uz zezacatku (po koupi sem ho doma zapnul a do hodiny sem musel reinstal win. a to jsem ani nestahnul ovladace, bohuzel sem musel misto opravy z ufei rovnou preinstalovavat vsechno, protoze ufei byl porusen) sem se dostal na stolnim- deska asus M5 A97 R2.0 ze jenom reset desky nestaci. Komplet zkratovani desky, novej upgrade a nasledne firmware mne ukazalo ze disky neni problem smazat,ale mnel sem asi 4x verze jednech win. Ubuntu jsem zkousel jako jednu z mala pomoci, z cd, paleny jinde a na asi 8mi ruznych kopiich at uz cd, nebo usb-pripadne sd kartach sem nemohl zapnout firefox, proste pokazde s erorem. Spravce site pokazde jen cerveny zamek.
Dalsi co mi pomohlo vic nez sem cekal je Zyxel firemni router (cca17k),bohuzel jen zapujcen, kterej nejene vidim co kam a kdy tece ale zastavi komplet vsechno, je to jasne videt je to ze stejne site ( zespoda ta krcma debilni ) a kdyz uz je tohle opatreny, tak sme nasli cerva v routru, novy firmwary, vse vypada pekne,ale po blizsim prohledani softwaru je videt ze vse probehlo s vysledkem 0. to same je antiviry atd.
takze obednavam od zyxelu domaci za cca 4k firewal, a nasledny nowy internet, vlastniho poskytovatele, jde mi spis o rozsireni ty sracky.
Stolni pc je jasny, tam probehne pred pripojenim- no jeste sem to ani k netu nepripojil ale stejne preventivne o5tovne resetovani a prehrani ufei, stary notbuk od hp taky, vedlejsi pc kterej shorel deska sem vytahl dalsi ze skrine, ten taky nebyl na siti, no a acer notas novej co se vrati z acer centra -uz to trva dele jak 2 tydny, prej nejsou od toho aby preinstalovavali system, ale jejich bios sice povoluje zakazat bios, bohuzel misto resetu, se 2x sam vypne, tak to na diagnostiku uznali.........................
Jde mi o jinou vec, je to tu jak na jednom pc kterej dostala mati o patro niz, ale to bude v pohode, deska je normalne funkcni a smazat bioss nebude nejmensi problem, win mame origo, ale problem budou delat telefony......
Nedokazu na dvou - cat B15 a huawei p9lite 2017 nemluvim o tech 3ech moji stary a jednom maliho, kde nefunguje { ono funguje }tovarni nasvtaveni ale nikdy s vysledkem jakej ma bejt. Zustavaji tam zakladni informace- treba vratit posledni pouzivany email, pamatuje si to jazyk, nejdou zakladni android moznosti jako treba *#*# aby sel opravdu cisty reset, nebo treba dostat se do zakladniho boot menu kterej sem si jistej ze sel volume up + vypinani, nefunguje......
cat sel na reklamaci, vracenos tim ze po case to pry zmizi

tak tim mne hodne pobavili, je divny ze stara koupila novej letos, asi tejden to slo, no co si budeme povidat, je to tam taky, nejdou tyto nastaveni, telefony rusi radio na tri metry, ale stylem ze pri priblizovani krom sumneni neni slyset vubec nic a jine zvlastnosti.
Na to kaslat co to dela, spis jak tomu zamezit kdyz to samo dokaze samo odeslat informace o tom k cemu to je pripojeni a pres co kdyz uz vytworim stabilni sit kdy pujdu treba pres ten prumysl firewall do zmineneho firewalu domaciho a z nej teprve budu tezit - ne ja ale stara a malej vifi, ktere se pak jejich - nemuzu kontrolovat jejich FB A FKT veci co ja nepouzivam ale verim tomu ze to sou ty vytvorene diri v zarizenich, a ja mohl mit konecne sit kterou budu nejenze spravovat ja ale i hlidat ja. par programu na spravu site sem uz pod rukou mnel, bohuzel kdyz nekdo sedi na proxi a zere to pod o cislo jine nez google odpoved je tezky.....
Ubuntu si klidne na jednom pc udelam, mam jich tu zatim 5 nevadi ze jeden bude jen pro sledovani site. Bohuzel jsem normalni uzivatel, maximalne najit slovo co znamena, obrazek ozubeneho kola jak vypada pro 3d tisk, jinak internet maximalne na youtube vyuzivam a to je snad vsechno....... ani to fb uz nechodim po tom co mi bylo za posledni 3 mnesice nekolikrat zmeneno heslo a to z ip adresy cca 180 km odemne, radsi kamosum volam nebo pisu......
prijde mi to prehnane zabezpeceni ale radio nerusim telefonem jen kdyz mam starou 3310 a vse je najednou v poradku.
To ze sem zjistil ze CAT je uz pres rok rootnutej, ani nemluvim.
Dekuji ale lidi, uz jen to co bylo v poslednich dvou prispevcich mi dokazuje ze vite o co jde a jen ste mne potvrdili co sem nasel. Jeste malej dotaz, male usb co bluetooth prijma signal-mys, klavesniceda se najak zneuzit pro nahrani dat? pripadne pro propojeni na dalku
Casem bude prispevek na ucet na pivka pro vas,