Estónska eseročka

Estónska eseročka
« kdy: 11. 02. 2019, 10:21:10 »
Založil si niekto z vás eseročku v Estónsku? On-line, nie osobne. Ja len či to funguje, prípadne dojmy z procesu.

al.da

Re:Estónska eseročka
« Odpověď #1 kdy: 11. 02. 2019, 11:29:50 »
uz jsem nad tim uvazoval take...

jake maji dane?

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11. 02. 2019, 11:30:32 »
uz jsem nad tim uvazoval take...

jake maji dane?
20%

Džan

« Odpověď #3 kdy: 11. 02. 2019, 12:49:28 »
Nemají ještě pořád povinnost mít jako jednatele (jednoho z jednatelů) estonského občana?
Plus pokud soustavně budeš podnikat na území ČR déle než 6 měsíců, stejně musíš založit pobočku zde.

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 11. 02. 2019, 13:03:36 »
Nemají ještě pořád povinnost mít jako jednatele (jednoho z jednatelů) estonského občana?
Ne.

« Odpověď #5 kdy: 11. 02. 2019, 13:20:39 »
Plus pokud soustavně budeš podnikat na území ČR déle než 6 měsíců, stejně musíš založit pobočku zde.

Ano, to je povinnost. DPH se platí tam, kde je služba poskytnuta (tj. pokud se prodává do ČR, odvádí se DPH v ČR). A povinnost založit pobočku taky existuje. Nutno dodat, že státy EU rozjíždějí výměnu informací, takže bude pro finanční správu zase o to jednodušší si vytipovat, na koho "kleknout".

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 11. 02. 2019, 13:30:15 »
DPH se platí tam, kde je služba poskytnuta (tj. pokud se prodává do ČR, odvádí se DPH v ČR).
Ne vždy, pravidla ohledně DPH jsou v EU mnohem složitější. Nicméně v případě B2B styku platí reverse charge.

« Odpověď #7 kdy: 11. 02. 2019, 13:32:43 »
Ne vždy, pravidla ohledně DPH jsou v EU mnohem složitější. Nicméně v případě B2B styku platí reverse charge.

Předpokládal jsem, že zde, na root.cz se bude jednat o služby, ale je pravda, že to tazatel nepsal. Moje chyba.
U zboží je to složitější, tam se do toho motá země uvedení do EU a cílová země.