Jeste to tady pro jistotu rozepisu pro pripad, ze je v systemu bug. Nechtel jsem to tu rozepisovat protoze jsem doufal, ze mistni uzivatele macbooku hned budou vedet, o cem mluvim.
Na trackpadu funguje Pinch to zoom (uz ani nevim jestli to je i na Windows), kdy se zoomuje v Browseru, nebo treba i v IDEcku. Je to super uzitecna featura kterou pouzivam ustavicne, stejne jako asi kazdy uzivatel macbooku.
Na Magic Mouse tato funkce je osekana - dvojitym poklepanim na magic mouse se udela skovovy Zoom. Jsou tam vlastne jen 2 polohy toho Zoomu, normalni, a obrovska. Navic mi to ani nefunguje v IDEcku.
Na Googlu se na to lidi casto ptaji, jak toto maji udelat s magic mouse. Cisty rozum rika, ze by slo toho sameho docilit stiskem klavesy a scrollovanim, a nejen ze by to slo, ale dokonce ZE BY TO SAKRA TAKHLE MELO BYT!
Bohuzel odpovdi jsou vsude stejne, hloupe iOvce doporucujuji pouzit Accessibility Zoom. To je vsak naprosto odlisny zoom. Accesibility Zoom je v podstate lupa. Priblizuje to misto obrazovky jako obrazek, az jdou videt jednotlive pixely. Tzn. je to neco uplne jineho.
Opravdu me to dost nastvalo a osobne se domnivam, ze duvodem je, aby si uzivatele koupili Magic Mouse, spalili se, a nasledne si poridili exerni trackpad, ktery stoji asi 4000,-. Proste retardace. Nejhorsi na to vsem jsou ty iOvce jako vyse Miroslav Silhavy, podle kteryh je to vlastne strasne super a tak to proste vsemohouci Jabko zamyslel.