A nechceš se pochlubit víc? Firma ...
Firma je
https://www.balena.io/.
Nějaké technologické zajímavosti ohledně wasm targetu
To je tak široce položená otázka, že nevím co na to napsat. Obecně, jak už tu zaznělo, WASM je v podstatě MVP. Má to spoustu limitací, které člověk musí znát. Občas jsem si pořádně nabil, protože jsem začal něco dělat, neodzkoušel to s WASM / JS a pak jsem měl problémy. Musel jsem změnit implementaci v Rustu a nebo přidat nějaký „šílený“ wrapper pro WASM / JS.
Můj předchozí příspěvek zněl asi až moc optimisticky, tak uvedu příklad, který jsem musel řešit. Už jsem tu zmiňoval třeba náhodný generátor. Lidi kolem Rustu se snaží, přidávají podporu pro wasm32 kde to jde, například ...
... ale stejně narážíte na špeky, že ne všechny knihovny fungují ...
... protože si občas musíte vybrat jestli stdweb, wasm-bindgen, podle toho zapnout / vypnout nějakou vlastnost, cargo to nedělá tranzitivně, takže se stejná vlastnost (jako má rand) musela přidal i do uuid-rs ...
... atd.
Jedna rada, resp. je potřeba si uvědomit, že pokud se vydáte na cestu Rust & WASM,
stanete se jedním z pionýrů a
budete muset řešit problémy i v ostatních knihovnách, přidávat podporu, ... Když to funguje, tak je to paráda. Jinak musíte přiložit ruku k dílu (PR) a nebo to alespoň nahlásit jako issue. A to nemluvím o Rustích knihovnách, které mají závislosti na C knihovnách a chcete je ve WASM. To už je zase úplně jiná úroveň problémů. Pustit
wasm-pack nebo
cargo build --target wasm32-unknown-unknown mnohdá nestačí.
Dost mi to připomíná situace kdy jsem v dávných dobách (±20 let) na Linuxu začal řešit uspávání, framebuffery, ... Když to jelo, bezva. Ale občas jsem toho měl plný zuby.
Pokud chcete začít s Rustem & WASM & JS/NPM, tak starovací čára je tady:
Pokud C/C++ & WASM, tak tady:
A to všechno následováno google.com

Jak dlouho používáte Rust, jestli jedete na stable verzi apod.?
Já osobně víc jak 2 roky. Firma taky tak nějak. Od doby co vyšla edice 2018 tak jenom stable. Dříve to byla víceméně kombinace stable & nightly. Nightly jen pro clippy-preview a rustfmt-preview. Teď už to běží na stable, -preview suffix byl odstraněn a nightly tak není potřeba. Suma sumárum, pokud si nehrajeme, tak je všude stable.