Doporučte dle vaseho nazoru 'nejlepší notebook' pro Linux

Bukanyr

Re:Doporučte dle vaseho nazoru 'nejlepší notebook' pro Linux
« Odpověď #15 kdy: 10. 01. 2019, 19:42:58 »
Thinkpad. Repasovanych se jich na netu vali plno za pekne penize.

jmk

• 179
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 10. 01. 2019, 23:47:22 »
ThinkPad Carbon X1 nyní tuším již 6. generace. Debian out of the box.
Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.

moje

wsh

« Odpověď #18 kdy: 11. 01. 2019, 00:25:11 »
ThinkPad Carbon X1 nyní tuším již 6. generace

Nedoporučuji. Nekonečné problémy jsem měl s uspáváním (viz google dotaz "lenovo x1 carbon s3 sleep") než Lenovo přidalo do BIOS S3 sleep mode, v závislosti na verzi kernelu, modelu notebooku a firmwaru touchpadu jsou problémy s touchpadem (přičemž firmware touchpadu nelze aktualizovat jinak než z Windows). Nefunkční čtečku otisků prstů a problémy s throttlingem CPU pomíjím.

Po pár měsících se z ničeho nic notebook odmítl nastartovat a napsal jen "fan error". Čekání na nový větráček se protáhlo na týden, přičemž jsme se dozvěděli, že "mrzí nás problém s dodáním dílu, nicméně jedná se o záruku Onsite s NBD response, nikoliv fix. Dle Vašeho popisu bude reklamace řešena na místě, tedy formou onsite, proto zde není důvod pro vracení peněz za onsite záruku. "

Dále jsme se dozvěděli, že u X1 se na díly čeká déle, protože je to prémiový notebook a tudíž s horší dostupností dílů.

Vrchol byl, když po výměně větráku notebook fungoval, ale větrák jel pořád naplno a výkon notebooku byl zoufalý. Když už to bylo neúnosné, došlo na další servisní zásah, při kterém se zjistilo, že předchozí technik sice správně nanesl teplovodivou pastu, ale zapomněl před tím sundat z chladiče plastový kryt.

Příště bych se Lenovu obloukem vyhnul.

Jezdec

« Odpověď #19 kdy: 11. 01. 2019, 08:56:56 »
Ja mam jeden pracovni Acer Swift 3, bezi na nem vse krome ctecky otisku, kterou stejne nepouzivam. Odzkouseno ubuntu 16.04 a 18.04 s unity a Archlinux. Da se koupit i model s 8Gb RAM

nene

« Odpověď #20 kdy: 11. 01. 2019, 09:51:35 »
ThinkPad Carbon X1 nyní tuším již 6. generace. Debian out of the box.

ale prd.. starsi generace mozna, ale na te seste toho stale hromada nefunguje (staci pouzit trivialni google dotaz..). mimochodem, pred par dny byla na CES2019 uvedena generace sedma.

Zelenohlav

« Odpověď #21 kdy: 11. 01. 2019, 21:24:08 »
AD baterky u T470: tam je to z toho duvodu, ze jedna jde menit za provozu, kdezto ta druha ne a pro meneni baterek za provozu chces napred vybijet tu vymenitelnou, abys ji moh pak vymenit za cerstvou a notas porad bezel mezitim na tu druhou. Jinak co je tragicky na T470 je jas displeje

Teorie dobra.

V praxi na tom notebooku neni jak tu baterku vymenit. I kdyz pravda je, ze jsem nezkousel jsem odmontovat klavesnici a kouknout se pod ni.

Ohledne nekym jinym zminovaneho fan erroru - me s tim zcela bez rozebirani pomohl vysavac prilozeny k vystupnim otvorum chlazeni.

« Odpověď #22 kdy: 11. 01. 2019, 21:59:16 »
AD baterky u T470: tam je to z toho duvodu, ze jedna jde menit za provozu, kdezto ta druha ne a pro meneni baterek za provozu chces napred vybijet tu vymenitelnou, abys ji moh pak vymenit za cerstvou a notas porad bezel mezitim na tu druhou. Jinak co je tragicky na T470 je jas displeje

Teorie dobra.

V praxi na tom notebooku neni jak tu baterku vymenit. I kdyz pravda je, ze jsem nezkousel jsem odmontovat klavesnici a kouknout se pod ni.

Ohledne nekym jinym zminovaneho fan erroru - me s tim zcela bez rozebirani pomohl vysavac prilozeny k vystupnim otvorum chlazeni.
Tak ja vychazel z klasik T470, kde je jedna z baterek vyndatelna, druha je uvnitr, T470s asi prevzala spoustu veci z ne-s rady

jmk

• 179
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 12. 01. 2019, 13:48:48 »
Tak asi jsem výjimka potvrzující pravidlo nebo co s tím Lenovo Carbonem. Je fakt že mám 1. generaci, ale stejně...Měl jsem tu "čest" i se záruční opravou (kamerka) do týdne opraveno v pohodě. Co se týče uspavani tak mi funguje vše včetně suspend-sedation. Jedině co jsem musel ručně poladit byl wakeup z hibernace (trval dlouho), ale chtělo to jen pohrát si s nastavením UEFI. Jinak fakt spokojenost.
Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.

kamen

« Odpověď #24 kdy: 12. 01. 2019, 17:09:12 »
Lenovo Yoga 500 s i7 a 16GB RAM