MX red vs brown switches

Sinn

MX red vs brown switches
« kdy: 05. 01. 2019, 14:12:41 »
Ahoj,
přemýšlím o koupi mechanické klávesnice. Doted jsem používal membránovou, která dosloužila a sháním náhradu. V obchodě jsem měl možnost vyzkoušet red a blue přepínače. Blue se mi hodně nelíbily, na red se mi mačkalo hodně pohodlně a řekl bych, že se mi dost zalíbily. Bohužel neměli k dispozici brown.

Samozřejmě jsem četl papírové předpoklady, kde se píše, že red jsou určené pro hraní, brown je střed, blue je hlavně pro psaní. Používal bych klávesnici na psaní kodu/hraní her (občasné a ne žádné hry, kde jde o super rychlost v klikání, většinou singleplayerové rpg hry)
Používáte někdo červené přepínače k psaní? Nebo bych měl spíš sáhnout po těch hnědých vzhledem k čemu klávesnici chci?
Díky moc

Yokotashi

Re:MX red vs brown switches
« Odpověď #1 kdy: 05. 01. 2019, 14:37:34 »
Najdi si na youtube kanal chyrosran22, tam je clovek, ktery ty prepinace hodnoti. MX Brown se tam dostal mexi 5 nejhorsich spinacu :-).

Zjevne existuji 2 typy lidi:
- lidi, kteri silne preferuji clicky switche (MX green, MX blue (tusim), buckling springs v klavesnicich IBM Model M a dalsi)
- lidi, kteri preferuji linearni switche (Nejake MX jsou linearni, ale z hlavy nevim ktere ... asi je jasne, ktere preferuju ja :-))

Takze prvni krok je zjistit, jak jsi na tom ty. A pak si na nich vyzkouset neco napsat.

Pokud se ti dobre psalo na red, nema smysl se ohlizet na to, jestli ne nekdo povazuje za spinace na hrani, nebo na psani - psat na nich nakonec budes ty, takze si porid ty, na kterych se nejlepe pise tobe.

Krome MX existuji jeste ALPS spinace (jestli je dneska osazuji do prodavanych klavesnic netusim).

k3dAR

• 3 168
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 05. 01. 2019, 20:37:37 »
ty red si zkpusel jen mackat, nebo i psat text?

mam red a je to nepouzitelne, 50% preklepovost, stavi se na klavesu "jen podivat" a uz spina, srm zvyklej mit rucr na klavesnici polozene, to take nelze...

btw:mam Motospeed K83

M.V.

« Odpověď #3 kdy: 05. 01. 2019, 20:56:18 »

Nekecej. Já tě měl za celkem seriózního člověka a pic ho, on má tu nej-gay klávesnici pod sluncem  :D

EHMAGERD ERGODOX

« Odpověď #4 kdy: 06. 01. 2019, 00:31:34 »
Samozřejmě jsem četl papírové předpoklady, kde se píše, že red jsou určené pro hraní, brown je střed, blue je hlavně pro psaní.

To je marketingova pitomost. Vsechny typy spinacu jde pouzivat na vsechno. Je jen par vyjimek: Cherry MX Blue se nehodi na "rhythm games" kvuli hysterezi (= klavesu musis po aktivaci pustit, aby se spinac deaktivoval, nestaci zvednout prst o 0,1 mm jako u ostatnich spinacu) a cvakani je problem, kdyz streamujes nebo mluvis pres VoIP/telefon.

Jako ukazka, ze to jde delat uplne naopak nez v tom reklamnim textu: Cherry MX Black se pouziva v ergonomickych klavesnicich Maltron (jedny z nejlepsich na trhu) a naopak Razer v klavesnici BlackWidow (btw predrazeny krap, neco jako sluchatka Beats) puvodne mel Cherry MX Blue, daval ji profesionalnim hracum (StarCraft, Counter Strike) a ti presto vyhravali turnaje.

Osobne uz mnoho let pisu az na vyjimky pouze na Cherry MX Red nebo MX Black. Napsal a editoval jsem tak tisice stran textu.

Ale mnohem dulezitejsi nez spinace je rozlozeni klavesnice: aby byla pulena a mela vice tlacitek pro palce nez jeden obrovsky mezernik. Prinejmensim jako Microsoft Sculpt nebo lepe ErgoDox ci Kinesis Advantage.

k3dAR

• 3 168
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06. 01. 2019, 00:55:33 »

Nekecej. Já tě měl za celkem seriózního člověka a pic ho, on má tu nej-gay klávesnici pod sluncem  :D
to vis, chtel sem USB+BT a bez NumBloku, to sem nasel 2, jedna nebyla v prodeji, druha mela dle foto u vyrobce moznost nastavit vlastni barvu vsem klavesam, az teprve kdyz mi prisla sem zjistil ze muzu menit jen intenzitu a barvy jsou pruhovane jak na pouti :-)

edit: jako ty barvy bych prezil, ale to ze spina s Red uz po ~1mm me i pres spoustu recenzi a yt o MX sokovalo :-)
« Poslední změna: 06. 01. 2019, 00:58:15 od k3dAR »