Tak jsem našel tohle Možná to řešení mít bude, ale nebude to jednoduchý...
nevidim tam konecne reseni, jen uvahu 11let zpatky ze nekdo upravil jinej(asi link uz neni) ovladac tak aby se pci smartctecka tvarila v systemu ze je povesena na serialu, tak jesli se cejtis na upravu ovladace tak prosim (ja na to urcite nemam, mozna tak mit ten patch k jinemu ovladaci) :-) jinak nic novejsiho nenachazim...
ja mam smartctecku v T420s povesenou na USB, ale nemam kartu abych vyzkousel jak se chova kdyz ovladac ma(?)...
No já právě tak trochu nabyl dojmu, že někdo ten jiný ovladač opravdu zkusil ohnout... Jak jsem již psal řešení by v tom asi bylo ale nebude jednoduchý... Najít původní ovladač + ten patch (asi stejně možné jako najít párátko v kupce sena), případně to nějak ohnout sám... Pokud jde o úpravu ovladače, tak to opravdu není něco na co bych se cítil, tolik zkušeností fakt nemám...
Smart čtečku otestuješ docela jednoduše - z dlouhodobých projektů pro čtečku ti stačí monosim, případně pokud již máš nový občanský průkaz s čipem, tak jí můžeš ozkoušet pomocí tý jejich aplikace...