Přiznám se, že jsem trochu zmatený, jak se to tedy řeší. Bridge Mode, WDS, Universal Repeater Mode, každé AP na jiný kanál se stejným SSID... Co jsem našel, tak WDS se používá v případě, že nechci/nemohu mít jednotlivé AP propojené pomocí LAN.
Jde mi o situaci, kdy budu mít dva AP relativně blízko u sebe, které se budou částečně překrývat. Oba tyto AP budou zároveň propojené pomocí klasické LAN.
Zatím nejednoduší mi tedy přijde nastavit na obou stejné SSID a různé kanály. Pokud to tedy funguje tak, jak si představuji. Předpokládám, že v místě kde klient chytí oba signály uvidí v seznamu dostupných sítí pouze jednu síť s daným SSID a automaticky se mu vybere to AP, které má pro něj silnější signál. A nebo klient uvidí v seznamu dostupných sítí více sítí se stejným SSID? Tomu bych se chtěl právě vyhnout.
Ideálně bych si to představoval tak, aby klient viděl pouze jedno SSID a pokaždé se připojil na to AP s pro něj silnějším signálem. V případě, že se přesune, tak aby se automaticky připojil na druhé AP.