Eset remote administrator

Junior2

Eset remote administrator
« kdy: 23. 12. 2018, 08:54:27 »
Má.nekdo zkušenosti? Spokojenost? Jak je to s cenou za tuto aplikaci

Janci

Re:Eset remote administrator
« Odpověď #1 kdy: 23. 12. 2018, 10:31:20 »
Je to zadarmo, funguje to relativne dobre, povedal by som ze o cosi lepsie ako Kaspersky Administration Server.
Su tam dve casti, jedna je policy-oriented a tyka sa viacmenej len eset produktov, druha je task-oriented a tyka sa eset produktov aj OS. Daju sa spustat aktualizacie, instalacie, scanovanie, cistenie, restarty, ale SCCM to nie je.
Kaspersky ma vyhodu, ze integruje remote desktop / remote support.
Statistiky nakaz su v esete viac realtime, v kasperskom skor orientovane reportovo. Eset je web-gui, Kaspersky je primarne MMC s moznostou web interfacu (ten som neskusal)

Medo

« Odpověď #2 kdy: 23. 12. 2018, 12:58:43 »
Off-top
Ludia, co Vas vedie k tomu, pouzivat tento AV ?
Nie je dna, aby sme s tym niekde u (spolocnych zakaznikov) nebojovali ... Teamviewer, CSOB banking, carovanie s wifi sietami, nechytanie malware (oproti konkurencii v danej chvili, duplicitne skenovanie na vstupe),...
Kaspersky, Sophos - okrem predlzenie rocneho updatu, neviem, ze to tam je ...

Ciastocne k veci - Eset konzola je fajn, ked ju pouzivas - ak na to mas cas :-)

Roman

« Odpověď #3 kdy: 23. 12. 2018, 18:34:06 »
Na woknech ESETi antivejr uz celkem funguje... na MacOS je to stale problem, rapidni pokles vykonu nebo problemy jako tento https://discussions.apple.com/thread/8568392

Tak konzola ESET Remote admina ma jednu vyhodu - bezi to na tomcatu, jedno jestli na woknech nebo na linuxu.... vsude to celkem jede. Ale ma to take svoje mouchy, napr. po aktualizaci CentOs mi to aktualizovalo ODBC driver pro MySQL a konzole uz to nerozchodila... musel jsem downgradovat a zakazat aktualizace , pak jinak to dodnes nejede... proste jako kazdy antivirak si ladi vse do funkcniho stavu predevsim na platicich uzivatelich....