K ESP8266 aj ESP32, v podnikovej wifi sieti, kde je vela zariadeni mi zvyknu zamrzat, alebo sa ani neviem dostat na ich webove rohranie po zadani ich IP do prehliadaca. Mam dojem, ze nestihaju obsluhovat broadcast traffic. Vecer, ak je firma vyludnena uz funguju pekne. Skusal som viacero "standardnych prikladov" z webu na platforme arduino. Niekde som zaregistroval, ze pri pouziti ESP-SDK to ide ok, ale nemam to vyskusane, tiez som neskusal LUA, micropython...
K spotrebe, vidi sa mi, ze ESP32 ma v spanku nizsiu spotrebu, mozno by stalo za pokus skusit posielat data cez bluetooth a wifi vobec nepouzivat, len dosah bude mensi...
Tiez mam v plane riesit podobny bateriou napajany projekt, a jednoznacne tam vedie komunikacia na 433, alebo 868MHz. Npr moduly BTM112, BTM96, LoRa moduly..., je ich vela... Nad uplne najlacnejsimi modulmi z ciny za 1$ neuvazovat.
Pre info, aj na 2.4GHz existuju long-range moduly s dosahom jednotiek Km pri priamej viditelnosti, akurat maju trochu vyssiu spotrebu (pri vysielani aj cez 100mA), ale aj vyssiu prenosovu rychlost - tym padom staci vysielat kratsi cas, a tiez v tomto pasme nieje limit na cas vysielania, pri priamej viditelnosti, mimo zastaveneho uzemia to tiez stoji za zvazenie. Su to moduly Npr NRF24L01, A7105, CC2500, alebo velmi dobre vyzerajuci SX1280.
A este, v kazdom pripade je vhodna a dobre prisposobena antena VELMI dolezita, na co sa casto krat zabuda.