zdravim,
chcel by som spravit nejaky mini web, taky, proof of concept, a rozmyslam v com to spravit ... nechem pouzit tazkotonaznu javu, ani tazkopadne php, ani python, lebo ho neovladam, ani perl ...
oslovila ma technologia MVC (model - view - controller), s ktorou sa v poslednom case nejako roztrhlo vrece. Celkom je rozruch okolo ruby on rails, ktory je na mvc ako usity.
Dlho sa motam okolo jazyka lua, je to celkom fajn jazyk sa mi zda, a chcel by som spojit prijemne s uzitocnym, a to nakodit nejaku stranku s mvc v lue.
pozeral som nejake frameworky, je na to napr.
http://www.keplerproject.org/en/LuaGems_08keplervedeli by ste mi povedat, ci sa to oplati ucit, resp. ci je to zrealizovatelne? (ci nezostanem vo vyvoji na pol ceste a ci to za relativne kratky cas bude aj prevadzkyschopne). Nechcem sa pre zaciatok ucit RoR, takto by som si to chcel ohmatat, nech viem do coho idem ...
Da sa do mvc + lua dostat jednoducho? Mam na mysli urcite mentalne odburanie navykov, ako sa na programovanie webu v sucasnosti pozeram. (logika + design v jednom atd) Je to mvc "lahko stravitelne"?
Aky mate na kombinaciu MVC + skriptovacie jazyky vo vseobecnosti nazor?
Dakujem za rady