Blikání monitoru - země

eugeene

Blikání monitoru - země
« kdy: 02. 04. 2011, 11:42:03 »
Zdravím a otáčím se za chytřejšími s dotazem: Mám počítač a přes kabel VGA <-> VGA pouštím FULLHD signál do monitoru Benq G2220HDA, vše jelo vždycky ok, ale včera jsem ještě připojil jako sekundární monitor televizi (HDMI) a BenQ mi začal blikat. Dnes jsem zkusil pro mě nepříjemnou věc a izoloval jsem u BenQ stínící kolík na napájení a blikání přestalo, takže mi je jasný, že je to zemníma smyčkama, ale to mi nesedí. PC je v zástuvce hned vedle benQ a hned vedle vede metrová prodlužka k televizi a myslím, že jsem i všechny tři komponenty dával hned k sobě a blilalo to stejně.  Nevíte někdo, čím by to tedy mohlo být? Kdesi jsem i četl, že by měl pomoci lepší (3x stíněný) kabel VGA-VGA k monitoru.

Díky moc

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re: Blikání monitoru - země
« Odpověď #1 kdy: 02. 04. 2011, 16:51:00 »
Predpokladam, ze televize ma dvojitou izolaci a na zastrcce tedy neni zemnici kontakt. Zkuste cvicne tu zastrcku v zasuvce otocit o 180 stupnu.

David

« Odpověď #2 kdy: 02. 04. 2011, 18:27:42 »
Ja mam vez pripojenou k antenni zasuvce na zdi (mame kabelovku) a kdyz jsem k vezi pripojil pocitac (zvuk), misto zvuku bylo slyset akorat klasicky sitovy brum. Otaceni zastrcek nepomohlo, ale pomohlo oddelit antenu. Proste mezi antenni kabel a vez jsem dal galvanicke oddeleni a brum zmizel. Tak jestli to nebude neco podobneho.

eugeene

« Odpověď #3 kdy: 02. 04. 2011, 21:19:34 »
ad 1. televize má bohužel kabel na pevno a na konci je normální tříkolik i se zemí, takže to

zkusit nemůžu.

ad2. !!!! odpojil jsem "kabelovku" od televize a blikání se výrazně snížilo - skoro až zmizelo, takže to asi bude tím. Nojo, ale teď mi poraďte, jestli s tim jde něco dělat? Možná bych mohl kabelovku oddělit kondíkama a to jak signál, tak stínění, vím, že něco takovýho jsem dělal s pc a TV kartou, ale jak to dopadlo si už nepamatuju.

nicméně díky, párkrát to ještě zkusím, ale pokud mi někdo ještě něco poví, budu rád...

eugeene

« Odpověď #4 kdy: 02. 04. 2011, 22:29:24 »
tak jsem zpachtil dokupy oddělovač ze dvou 470pF kondíků, krabičkou od sirek, kterou jsem vystlal alobalem na stínění a starýho kabelu od TV. ZATÍM to jede ok, tak doufám, že to tak zůstane.... Díky za pomoc, snad to bude ok :)

eugeene

« Odpověď #5 kdy: 03. 04. 2011, 00:46:31 »
tak se vyskytl jinej problém - nefrčí HBO a HBO2 (co jsem zkusil) - jsou hrozně moc zašuměný.