Jedná se o phishing?

.

• 618
    • Zobrazit profil
Re:Jedná se o phishing?
« Odpověď #45 kdy: 31. 01. 2021, 16:53:54 »
Ty už ve svém trolingu ani nevíš, co píšeš :D A jestli máš potíže s pamětí, tak zkus něco v lékárně, třeba to pomůže :P

OK, nepřesně o obchodníkovi jsem psal už já. Nicméně že půjde o internetový obchod, na který jde dát odkaz, jste z toho udělal až vy. Nebo jste odkazem myslel i „benzínová pumpa na Highway 183, 3,5 km za Milllerem, Nebraska, USA“?

Pak mám pro vás ještě hádanku. Tvrdil jste, že pro platbu u obchodníka je nutná zadat vždy číslo karty, měsíc expirace a CRC. Předpokládám tedy, že jste myslel CVV/CVC… Teď k té hádance. Amazon.com znáte? Je to docela velký obchodník, mohl byste ho znát. Když se tam (u přihlášeného uživatele) zadávají údaje o platební kartě – kam přesně tam to CVV/CVC mám napsat?

A ještě jedna hádanka. Pokud je podle vás naprosto bezpečné komukoli sdělovat číslo karty, proč už jste sem dávno číslo své karty nenapsal? Čeho se bojíte?
Nejseš náhodou na hlavu? On tady po mně někdo chtěl číslo platební karty? Nebo mám mít šestý smysl a vědět, že si to zrovna jakýsi trol Jirsák přeje? Lepší bude, když se půjdeš zviditelňovat jinam a ne honit posty tady, protože co příspěvek, to perla, jako bys zrovna utekl z Bohnic :P

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 31. 01. 2021, 16:55:46 »

OT: Jak jsi nastavil tmavé pozadí na webu forum.root.cz? V nastavení profilu sice vidím nastavení vzhledu, ale tmavé pozadí tam není.
Tmavý motiv přímo v prohlížeči, tady konkrétně ve FF.

« Odpověď #47 kdy: 31. 01. 2021, 17:11:31 »
Nejseš náhodou na hlavu? On tady po mně někdo chtěl číslo platební karty? Nebo mám mít šestý smysl a vědět, že si to zrovna jakýsi trol Jirsák přeje? Lepší bude, když se půjdeš zviditelňovat jinam a ne honit posty tady, protože co příspěvek, to perla, jako bys zrovna utekl z Bohnic :P
Jasně, trolení, to vám jde. Ale když máte dokázat, že svá slova myslíte vážně, najednou nic nechápete.

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 31. 01. 2021, 19:37:19 »
Jasně, trolení, to vám jde. Ale když máte dokázat, že svá slova myslíte vážně, najednou nic nechápete.
Znovu se ptám, kde stačí u obchodníka zadat jenom číslo karty pro provedení platby bez dalších údajů, jak tady píšeš. A neodváděj pozornost někam jinam, nemáš šanci. Seš obyčejný trol a Tlučhuba, co tady jenom honí posty bezduchým plácáním o lejně :P

« Odpověď #49 kdy: 31. 01. 2021, 20:41:14 »
Na začátku se to řešilo tak, že měl klient plastovou kartičku, kde bylo číslo uvedené pomocí vystouplých číslic. Aby to obchodník nemusel opisovat – přejel kartu takovou „žehličkou“ a tím se mu číslice obtiskly na papír (jako přes kopírák). Dopsal k tomu částku a na konci týdne ty údaje předal bance.

Kdysi davno jsem takto off-line v USA platil a pokud se dobre pamatuji tak jeste bylo treba papir s otiskem karty podepsat dle podpisoveho vzoru na karte a obchodnici to skutecne (nekdy i dost dukladne) porovnavali. Navic dostavali (tydne ??) sjetinu s cisly zablokovanych karet serazenych podle cisel (fascikl mnoha desitek papiru formatu Letter), ve ktere cislo dane karty rucne dohledavali. Cela off-line platba tak trvala nekdy i jednotky minut....

« Odpověď #50 kdy: 31. 01. 2021, 21:04:27 »
Znovu se ptám, kde stačí u obchodníka zadat jenom číslo karty pro provedení platby bez dalších údajů, jak tady píšeš. A neodváděj pozornost někam jinam, nemáš šanci. Seš obyčejný trol a Tlučhuba, co tady jenom honí posty bezduchým plácáním o lejně :P
Neumíte číst? Už jsem vám to napsal, dnes v 15:17:33. Aha, ony v tom komentáři byly otázky na vás, které vy nechcete vidět. Tak to pak chápu, že nevidíte ani odkaz na toho obchodníka.

Karmelos

• 1 038
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 01. 02. 2021, 11:35:57 »
Nechci trolit ale IMHO při platbě embosovanou kartou pomocí té "žehličky" se na formulář otiskne nejen číslo karty, ale také jméno a platnost.

Takže samotné číslo karty IMHO na platbu nestačí.

Nicméně je možné ale že v určitých případech postačí číslo a alespoň platnost (osobní zkušenost s neautorizovanými platbami z usa).

Gréta je nejlepší.

« Odpověď #52 kdy: 01. 02. 2021, 12:40:36 »
Nechci trolit ale IMHO při platbě embosovanou kartou pomocí té "žehličky" se na formulář otiskne nejen číslo karty, ale také jméno a platnost.

Takže samotné číslo karty IMHO na platbu nestačí.

Nicméně je možné ale že v určitých případech postačí číslo a alespoň platnost (osobní zkušenost s neautorizovanými platbami z usa).
Ano, jenže jméno je veřejný údaj – pokud by se jednalo o e-mailový phishing, je nutné předpokládat, že odesílatel e-mailu jméno zná. A platnost – když budu předpokládat pětiletou platnost karty, nejpozději na 60. pokus to útočník trefí, reálně podstatně dřív.

Nebo-li to, co potřebuje útočník zjistit, je právě číslo karty. Protože jméno už zná a expiraci může snadno hádat.

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 01. 02. 2021, 17:25:27 »
Neumíte číst? Už jsem vám to napsal, dnes v 15:17:33. Aha, ony v tom komentáři byly otázky na vás, které vy nechcete vidět. Tak to pak chápu, že nevidíte ani odkaz na toho obchodníka.
Číst umím dobře a žádného obchodníka nevidím. Zřejmě je pouze v tvé choré trolící mysli...

« Odpověď #54 kdy: 03. 02. 2021, 14:09:15 »
Je pravda, že ten e-mail o výpisu z kreditní karty je v rozporu s upozorněním, které sama RB rozesílá, kde je například:

Citace
TYPICKÉ ZNAKY PODVODNÉ ZPRÁVY ČI TELEFONÁTU:

Zpráva obsahuje ODKAZ PŘÍMO DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ nebo na stránku pro ověření Vašich údajů.

JAK SE CHRÁNIT?

Do internetového bankovnictví Raiffeisenbank se vždy přihlašujte přes www.rb.cz.

Přičemž ten odkaz na www.rb.cz je v tom upozorňovacím e-mailu také aktivní, ale v adrese není https://www.rb.cz nýbrž adresa začínající http://infoservis.rb.cz/ E-mail upozorňuje na nebezpečné e-maily a sám tak vypadá…

Re:jedna se o phishing?
« Odpověď #55 kdy: 03. 02. 2021, 17:32:46 »
A je vydaný důvěryhodnou certifikační autoritou
Otazka je kdo a proc ji oznacil jako duveryhodna. Nemluvim o teto ale obecne, ja neduveruji v podstate zadne protoze je to jen byznys.

Re:jedna se o phishing?
« Odpověď #56 kdy: 03. 02. 2021, 18:08:56 »
Otazka je kdo a proc ji oznacil jako duveryhodna.
Když si seznam důvěryhodných autorit sestavujete sám, označil jste ji za důvěryhodnou vy. Když Používáte seznam vytvořený někým jiným, označil ji za důvěryhodnou někdo jiný. Typické je, že používáte seznam důvěryhodných autorit dodaných výrobcem operačního systému / distribuce nebo prohlížeče.

Nemluvim o teto ale obecne, ja neduveruji v podstate zadne protoze je to jen byznys.
Co jiného než byznys by to mělo být? Zrovna to nepřijít o ten byznys je docela dobrá motivace, proč dodržovat pravidla.