Nedoručené zásilky a adresace adresáta

CoffeeMan

Re:Nedoručené zásilky a adresace adresáta
« Odpověď #30 kdy: 22. 10. 2018, 21:08:43 »
To s tím platem... Já jsem na ně vždycky milý, protože já bych se za ty peníze možná tak protáhl a né že budu dělat lidem pomalu děvku a ještě mít podepsanou hmotnou odpovědnost, kdy mě každý větší průser pomalu pošle do lochu.

TrSek32

« Odpověď #31 kdy: 23. 10. 2018, 21:40:55 »
Pamatujete jeste kdyz jste jako deti zazvonili na zvonek a pak jste utekli?
My jsme z toho udelali byznis.
Vaše pošta.  ;D

xhamsterr

« Odpověď #32 kdy: 04. 11. 2018, 14:59:55 »
Jsem iritován. Na konci srpna jsem si objednal přes eBay něco z Japonska. Tak jsem čekal, čekal, čekal a nedočkal se.
...
Ano bylo nutne zminit ze to je z Japonska.
Jinak u mezinarodnich zasilek si to chce priplatit za sledovaci cislo. Kdyz to poslou obycejne tak je to bez dodejky - postak te nenajde a tak to vrati adresatovi nebo necha valet na poste.

.

tak ze jedine priplatit a hlidat cislo.

lk

« Odpověď #33 kdy: 04. 11. 2018, 16:38:27 »
Poště chybí asi 1500 doručovatelů. Průměrný plat poštovního doručovatele je 18700 hrubého.
To znamená, že ta situace se bude jenom zhoršovat - na dnešním trhu práce nikoho neseženou (a už vůbec ne v Praze) a zásadně zvednout platy nemůžou, to by museli razantně zdražit.

xhamsterr

« Odpověď #34 kdy: 04. 11. 2018, 23:02:19 »
Poště chybí asi 1500 doručovatelů. Průměrný plat poštovního doručovatele je 18700 hrubého.
To znamená, že ta situace se bude jenom zhoršovat - na dnešním trhu práce nikoho neseženou (a už vůbec ne v Praze) a zásadně zvednout platy nemůžou, to by museli razantně zdražit.
To poviddj mamince. Konkurence posle pojisteny balik do 20kg asi za 100kc ...

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 05. 11. 2018, 07:21:36 »
Posta bez navyseni platu samozrejme lidi neudrzi. Problem je ale s mnozstvim lidi a workflow ktery posta pouziva. Pokud nezoptimalizuji sve workflow, bude jich zapotrebi 10 na pobocce ktera spracuje denne 20 baliku a 300 listu coz ekonomicky nedava smysl.

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 05. 11. 2018, 07:25:08 »
To poviddj mamince. Konkurence posle pojisteny balik do 20kg asi za 100kc ...
Konkurence taky nedela sluzbu dorucovani dopisu za 19,-. Ono je rozdil jestli mate dorucit 100 baliku za 100, nebo 10 baliku za 100 a 100 dopisu za 19,-. Samozrejme problem na poste je v jejich nakladech, rozhazuje se vsude, workflow je mizerne...

fish

« Odpověď #37 kdy: 05. 11. 2018, 09:21:56 »
Konkurence taky nedostává peníze od státu (nás všech) za to, že dopisy doručuje.

em

« Odpověď #38 kdy: 05. 11. 2018, 10:32:08 »
Konkurence pošty nemá povinnost doručovat jeden pohled do nejzapadlejší vesnice. Konkurence pošty nemá povinnost držet tak obrovskou síť poboček.

Když pošta řekla, že by chtěla třetinu poboček zrušit, okamžitě se strhl řev všech starostů. A těžko se tomu divit, na vesnicích postupně zmizely/mizí obchody, lékaři, školy, hospody, dopravní spojení a teď i pošty.

?

« Odpověď #39 kdy: 05. 11. 2018, 10:56:54 »
Přesně tak, Česká Pošta, nebo třeba i České Dráhy poskytují služby v lokalitách, kde to nedává ekonomický smysl, často ani s dotacemi. Do "nedávna" v tomhle jel i Český Telecom, který sice zdědil telefoní dráty do každé dědiny, ale musel jen za údržbu platit šílený prachy za údržbu. Když přijde soukromník konkurovat těmto státním molochům, vždy si napřed pořádně spočítá, kde začně svoje služby poskytovat a za jakou cenu.

Nebýt České Pošty, nemá si spousta lidí ani jak vyzvednou starobní důchod.

Je pochopitelně otázkou, zda by měl stát vůbec těmto soukromníkům konkurovat a místo toho třeba jen neposkytovat jakousi "sociální" službu v oblastech, kam se žádný soukromník nehrne.

JardaA

« Odpověď #40 kdy: 05. 11. 2018, 14:11:34 »
Potkal jsem pošťačku dole u schránek. Pozdravil jsem a dostal jsem lísteček, že jsem nebyl zastižen a pro balíček si mám dojít na poštu.

Balíky rozváží jiná parta. Když adresáta nezastihne, uloží balík na příslušné poště a od ní dostanete onen lísteček, tedy oznámení o uložení zásilky. Dost těžko po pošťačce chtít, aby s sebou tahala všechny na první pokus nedoručené balíky, kterých také mohou být desítky.
Mimochodem, pokud si dobře vzpomínám, dříve se muselo na poštu pro každý balík. Z okresního města je na místní pošty rozvážely Robury, později Avie.

?

« Odpověď #41 kdy: 05. 11. 2018, 14:47:22 »
Tak mě napadá, kdy vlastně česká/československá pošta s doručováním balíků až do domu začala? Předpokládám, že to nebylo zase tak dávno.

foobar

« Odpověď #42 kdy: 05. 11. 2018, 15:40:03 »
Balíky rozváží jiná parta. Když adresáta nezastihne, uloží balík na příslušné poště a od ní dostanete onen lísteček, tedy oznámení o uložení zásilky.
Listecky posledni ctyri mesice v polovine pripadu nedostavam. Uz se mi balik vratil z posty, protoze jsem o nem proste nevedel. Na poste mi "poradili", ze jim mam pravidelne telefonovat, jestli jim tam neco pro me nelezi.

Lol Phirae

« Odpověď #43 kdy: 05. 11. 2018, 17:42:00 »
Tak mě napadá, kdy vlastně česká/československá pošta s doručováním balíků až do domu začala? Předpokládám, že to nebylo zase tak dávno.

Asi o 200 let později, než je v USA doručovaly dostavníky... No, a dodneška se jim tento technologický "handicap" nepodařilo dohonit.

::) ::) ::)

lk

« Odpověď #44 kdy: 05. 11. 2018, 18:33:27 »
"Vy předstíráte, že nám platíte, my předstíráme, že doručujeme."

Tohle heslo platí a platit bude, za 18k hrubýho se nikdo nepřetrhne.