PS najradsej mam takych, ktori pridu na forum a polozia otazku, na ktoru uz davno maju vlastnu odpoved a ked dostanu fundovanu odpoved od ludi, ktori tomu rozumeju a s tym pracuju, tak ich este vy-<>-uje, ze toto on nechce, ze na co mu to. no ale hlavne, ze pre kamery bude tahat samostatnu siet...
Nic v zlom. Ja sa nepovazujem za odbornika, nie som ani vystudovany v IT odbore, ale zaujmam sa o tuto problematiku.
Ako si uviedol vyssie, tak ty sa v tejto oblasti pohybujes aj profesne a zrejme budes mat okrem teoretickych znalosti aj prakticke.
Ked ma tazatel DNS na mikrotiku, tak zrejme mu to funguje. Ja viem nie je to nic moc, ale ako cache a resolver pre malu LAN uplne staci.
A navyse je tam mozne nastavit domenove mena na konnretnu IP v LAN a zrejme toto aj tazatel myslel. Ja to tak napr. mam a funguje mi to celkom dobre (podotykam v malej LAN).
Mikrotik zas nie je az aka <>vina

a da sa tam robit aj monitoring, alebo cez snmp pustat niekde na server (davno som napr. skusal posielat na linux netflow a celkom to fungovalo).
Ak pracujes v nejakej renomovanej spolocnosti (alebo si dodavatel a konfigman) tak urcite sa nepohybujes na urovni mikrotiku, ale niekde na urovni cisco a spol .... Ale nedava nahodou CIA NSA a podobne americke spolocnosti uz na urovni FW do cisca backdoor??
Risi-Lotisi mozno davaju tiez, ale zatial o tom nevieme