Ne, on mluvi jako nekdo, kdo Lisp (pokud vim) zna a patrne pouziva. O tom jake ma autority nelze nic rict.
Souhlasím. Nenarážím přímo na něj, ale na některé další zde v "diskusi".
Otázka vycházela z toho, o čem je tohle celé vlákno (přečti si nadpis

). Kdyby nenesla ono doplnění o "Ale co ta praxe?" souhlasil bych, že jsem svůj příspěvek špatně formuloval.
Ad alternativy - to, že něco v něčem JDE, neznamená, že je to vhodné. A alternativa právě znamená, že něco JDE. V LISPu jde zřejmě téměř cokoliv. To neznamená, že to bude rozumné, čitelné či efektivní. S náklaďákem můžeš i jako programátor denně jezdit do práce. Ale bude to drahé, problémy s parkováním... ale jde to, že... Na motorce se dá jezdit i v zimě, ale je to extrémně nepohodlné, občas si rozbiješ hubu na ledě a za 10 let tě budou bolet klouby při každém kroku. Tak si asi nakonec vybereš to auto, ne? I když ho má každá opice (A když ne, tak je to láska a ne objektivní důvod).
Já proti lispu nic nemám, až bude víc času, chci se do něj hlouběji zabrat, protože mi přijde zajímavý. Tuhle diskusi jsem před pár dny s chutí otevřel, že se dozvím, v jaké oblasti lidské činnosti je LISP neskutečně efektivní a užitečný. Dozvěděl jsem se, že v každé (a že jsem debil, protože to nevím). Mě by ale skutečně zajímal nějaký větší projekt, kde se LISP ve velké míře používá.
O velkých jazycích typu C, Java, C# se nemá cenu bavit. Python, Perl, Ruby taktéž. Webová verze Guardianu přešla na Scallu. Na univerzitě jsem viděl v praxi Prolog. Ale v jaké souvislosti můžu slyšet o LISPu?