Otevírání aplikací mimo obrazovku

Sss

Otevírání aplikací mimo obrazovku
« kdy: 29. 09. 2018, 11:55:10 »
Na Lenovu Ideapad 510 se mi startujici aplikace /firefox, konsole, bleachbit..../ oteviraji mimo plochu obrazovky. Ne na jinou virt. plochu. Aplikace jde zavrit, min i maximalizovat ale stale neni viditelna. Premistit nejde, nemam ji jak chytit mysi. Kdyz kliknu na ikonu v docku, zmizi nebo se vrati s efektem jako startuici, zavirane okno v Ios.  Abych docilil   zobrazeni na aktualni plose, musim otevrit z menu aplikace nove okno, to se otevre spravne. Mel jsem nainstalovany Mint, ted mam novou instalaci Archu a situace stejna.
Nevite nekdo co by to mohlo zpusobovat?
Diky
« Poslední změna: 30. 09. 2018, 22:55:16 od Petr Krčmář »

k3dAR

• 3 118
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
Re:Otevirani aplikaci mimo obrazovku
« Odpověď #1 kdy: 29. 09. 2018, 12:07:26 »
nevim proc se ti to deje a uz vubec ne proc to setrvalo po preinstalaci (pokud sis nezachoval puvodni /home), ale okno muzes presunout, alt+mezera zobrazi menu okna a v nem je (resp. v Xfce to mam, nevim jak jine prostredi) zkratka P(+enter) pro presun, pak lze pomoci mysi a/nebo sipek na klavesnici okno posunout...

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #2 kdy: 29. 09. 2018, 12:36:43 »
Zkus připojit externí monitor, jestli okno není na něm. Nebo se koukni do nastavení, jestli si systém nemyslí, že máš dvě obrazovky...

sss

« Odpověď #3 kdy: 30. 09. 2018, 20:15:02 »
V nastaveni - monitory, obrazovky mam  Laptop screen a VGA -1-2. Primarni - Laptop. Upravil jsem na sjednocene vystupy a uz zobrazuje spravne .
Dik

MasoxCZ

« Odpověď #4 kdy: 30. 09. 2018, 21:27:59 »
Je to proto, že někdo uložil pozici okna na extra monitoru (obvykle Shit+Alt+F4). Přesun jak bylo psáno výše: Alt+space, P, kurzorama zahnat na primární monitor, Shift+Alt+F4 uložit potici při zavření a měl by si to pamatovat i když sekundární displej utrhneš.

bazoros

Re:Otevírání aplikací mimo obrazovku
« Odpověď #5 kdy: 24. 10. 2018, 23:34:27 »
Přes process hacker  a další utilitky lze nastavit souřadnice okna.

(možná i přes dbus pro linuxové nerdy)