Problémy s JavaScript v praxi

Re:Problémy s JavaScript v praxi
« Odpověď #135 kdy: 29. 09. 2018, 14:52:52 »
Podle mne nejvetsi problemy JavaScriptu v praxi jsou:

1) V eshopu si chcete koupit vyrobek, ktery ma parametry A, B a C. Ve filtru kliknete na A, roztoci se kolecko, JS zacne drtit a po nekolika desitkach vterin, az vysype stranku s vyrobky s parametrem A, lze zaskrtnout B. Opet kolecko, JS drti desitky vterin, dalsi stranka a konecne lze zaskrtnout C. Nevim, co je tak tezkeho na tom udelat stranku, kde si zakaznik nejprve naklika A, B, C, pak to teprve odesle a dostane vysledek na prvni pokus, ne na treti.

Není na tom nic těžkého. A nemůže za to JS, ale debilní vývojáři a ještě debilnější UX "designéři".

To jiste, ale pak se nabizi otazka, vzhledem k rozsirenosti tohoto jevu, proc je mezi JS vyvojari a designery tak hrozive % debilu, potazmo odpovedi, ze bud je ten jazyk laka, nebo vyrabi. Nebo kombinace obojiho, ale tak jak tak z toho JS nevychazi dobre.

To fakt není jen záležitost JS :). Vemte libovolný mainstream jazyk. Teď jsem školil lidi, co dělají erlang, a po nějaké době jsem měl z toho školení velice dobrý pocit. Nicméně erlang je a byl jazyk z vyšší vstupní bariérou, a ten jazyk dělají srdcaři. JS umožňuje prasit, ale umožňuje také napsat špičkové portabilní aplikace.

Kit

« Odpověď #136 kdy: 29. 09. 2018, 15:06:41 »
Není na tom nic těžkého. A nemůže za to JS, ale debilní vývojáři a ještě debilnější UX "designéři".
To jiste, ale pak se nabizi otazka, vzhledem k rozsirenosti tohoto jevu, proc je mezi JS vyvojari a designery tak hrozive % debilu, potazmo odpovedi, ze bud je ten jazyk laka, nebo vyrabi. Nebo kombinace obojiho, ale tak jak tak z toho JS nevychazi dobre.

Javascript vypadá tak jednoduše, že k sobě láká debilní vývojáře společně s kvalitními. Stejný problém je i v PHP. Nízká vstupní bariéra umožní každému začátečníkovi vyrobit první aplikaci za pár minut až hodin. Kvalitní vývojáři se dále rozvíjí, pochopí temná zákoutí těchto jazyků a produkují kvalitní aplikace. Ti hloupí zůstanou začátečníky a generují hromady binárního odpadu.

Nejlepší programátor EU

« Odpověď #137 kdy: 29. 09. 2018, 15:18:02 »
Lol

Tak až mi dáš třeba normální jazyk jako C# místo JS na client side, nebudu si stěžovat na s*ačky tohoto typu.

Ale chápu, že obhajování antipatternu je teď v oblibě a pomlouvat vývojáře jaký to jsou neschopný lopaty je in.

Trochu začněte používat tu věc co máte na hlavě a proberte se proboha...

Psycholog

« Odpověď #138 kdy: 29. 09. 2018, 15:44:19 »
Kladu si otázku, proč je Vlado ve své argumentaci tak agresivní a vulgární? Co se mu stalo? Kdo mu co udělal? Vypadá to, že kromě JS na světě už nic jiného nemá a proto kolem JS vystavil hradbu témat, o kterých se nesmí mluvit je nepříčetný, když někdo něco namítne proti tomu, co ještě zbylo. Asi musí být radost mít takového člověka v týmu.

oss

« Odpověď #139 kdy: 29. 09. 2018, 16:53:41 »
Kladu si otázku, proč je Vlado ve své argumentaci tak agresivní a vulgární? Co se mu stalo? Kdo mu co udělal? Vypadá to, že kromě JS na světě už nic jiného nemá a proto kolem JS vystavil hradbu témat, o kterých se nesmí mluvit je nepříčetný, když někdo něco namítne proti tomu, co ještě zbylo. Asi musí být radost mít takového člověka v týmu.
To su nasledky pouzivania toho jazyka.

oss

« Odpověď #140 kdy: 29. 09. 2018, 16:55:06 »
A podotazka:
To nikomu nevadi ten loknutie jedneho jazyka v browseri?

Kit

« Odpověď #141 kdy: 29. 09. 2018, 17:26:34 »
A podotazka:

Mně to vadí. Rád bych vedle něj viděl třeba Lisp.

Jano7

« Odpověď #142 kdy: 29. 09. 2018, 18:56:01 »
A podotazka:

To nestačí svetu jeden JavaScript? :)

« Odpověď #143 kdy: 29. 09. 2018, 19:02:54 »
A podotazka:

Koukni na clojurescript.

agent

« Odpověď #144 kdy: 29. 09. 2018, 19:43:50 »
A podotazka:
MSIE do verze 10 uměl ještě VBScript  :)

Kit

« Odpověď #145 kdy: 29. 09. 2018, 19:55:18 »
A podotazka:
Koukni na clojurescript.

Je to sice trochu kostrbaté řešení, ale možná to stojí za vyzkoušení. Díky za tip.

oss

« Odpověď #146 kdy: 30. 09. 2018, 10:55:29 »
A podotazka:

Koukni na clojurescript.

A podotazka:
MSIE do verze 10 uměl ještě VBScript  :)

V oboch ma tam desi to "script" :D

Ono by to chcelo nieco slobodne, nejaky bytecod. WebAssembly moze byt fajn, ale mam pocit ze vyvojari Googlu ho sabotuju aby bolo node viac cool, alebo neviem pre co. Pri tom by stacilo par features (ako pristup k DOM, HTTP client...) a zavladla by sloboda. Ale to by sa sudruhovia v googli nesmeli spravat horsie ako Microsoft v devediastach rokoch.

eee

« Odpověď #147 kdy: 30. 09. 2018, 10:57:18 »
Citace
Mimochodem, víte že v JS se může vyhodnocení změnit z true na false, když k jedné straně přičtete nulu?

Ono to má svůj důvod. Že tě to pořád baví, vysmívat se vlastní neznalosti. Ano, není to Java, není to Python a není to céčko. To jsi poznal, za to máš bod.

Jak jsi přišel na to, že se jedná o mou neznalost? Ja upozorňuji na nedomyšlená rozhodnutí, která jsou následně zdrojem obdivuhodných side efektů.

eee

« Odpověď #148 kdy: 30. 09. 2018, 11:02:20 »
Mimochodem, víte že v JS se může vyhodnocení změnit z true na false, když k jedné straně přičtete nulu?
Co by podle tebe mělo být správným výsledkem {}+0 ?
Výjimka.

BoneFlute

• 2 043
    • Zobrazit profil
« Odpověď #149 kdy: 03. 10. 2018, 01:54:33 »
Co by podle tebe mělo být správným výsledkem {}+0 ?
Výjimka.

To mě také napadlo. Jenže jak tu už někdo psal, filozofií JS je snaha za každou cenu nepadnout. Zda je to dobře, nebo špatně...