Ahojte, chystam sa kupit notas pre pracu. Viete mi prosim nieco poradit na com by som bez nejakych vacsich problemov mohol rozbehat ubuntu? Niesom ziaden linux geek, mam len znalosti uzivatela, preto by som nerad natrafil na laptop, kde budem musiet niekolko dni nastavovat nieco a konfigurovat.
Uvazoval som o macu, ale dnes som si bol ho vyskusat a vobec mi nesedi. Tej klavesnci vobec neviem prijst na chut. Vadi mi nizky zdvih tlacitok, takze bez toho aby som sa dival na klavesnicu, neviem co stlacam, takze zatial som ho zaradil ako poslednu moznost.
Uvazujem teraz o Thinkpad X1 carbon a Dell XPS 15 9570 / 9575.
X1 nemam co vytknut, klavesnica super, porty super, display super az na to, ze je maly ... preferujem skor 15".
XPS 9570 ma super display pozadovanej velkosti, lenze nvidia grafiku, takze cakam problemy s ovladacmi. Tiez co som googlil tak su tam nejake problemy s wifi a podobne. 9575 cca to iste, akurat namiesto nvidia je amd grafika, no co sa tyka portov ma len type-c, ziadne usb 3. Klavesnica na tychto notebookoch je vraj podobna ako na macu, ale nemam to vyskusane nazivo, ak bude tak, zrejme zostane na mojom liste len X1.
Do coho by ste sli vy? Kludne moze byt aj nieco co neni na zozname, cena nerozhoduje. Moze byt aj nieco co vyjde niekedy do konca roka, az tak mi to nesuri. Dik.