Kopírování dat z jednoho ZyXEL NAS na druhý

drk

Kopírování dat z jednoho ZyXEL NAS na druhý
« kdy: 29. 08. 2018, 12:14:24 »
Máte někdo zkušenosti s levnými NAS od zyxelu?
Konkrétně s přenosem dat z menšího NAS326 na NAS542. Na 326 je 7TB dat ve dvou discích ve stripu (to je na dva dny kopírování). Na 542 je JBOD se dvěma osazenými disky ze 4. Problém je že rsync to nějak "nemá" a ten jejich zsync s grafickým prostředím, co tam je, sice nabízí zálohu/synchronizaci na vzdálený nas a to jak zyxel, tak jiný s rsync, ale už nenabídne možnost vybrat si adresář kam to má dát, takže po proběhlé synchronizaci tam prostě člověk nic nevidí ani v interním file manageru, ani na zdílených adresářích (zřejmě to dá někam do mimo ně). Jediné co funguje je prostě použít prostředníka (NB) a dát kopírovat..
Ještě je tam ftp server, ale nikde jsme nenašel nic co by se dalo použit jako ftp klient, respektive ja tam nějaký download manager ale tam nejde dát stážení z ftp celého adresáře, jen jeden konkrétní soubor...
« Poslední změna: 29. 08. 2018, 12:21:58 od Petr Krčmář »

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
Re:Zyxel nas na zyxel nas kopie
« Odpověď #1 kdy: 29. 08. 2018, 12:23:25 »
A to se vyplati...  ::)
Muzes si oba nas zapojit do stejne site a pustit rsync na pocitaci z nas1 na nas2. Treba pres sambu.

drk22

Re:Kopírování dat z jednoho ZyXEL NAS na druhý
« Odpověď #2 kdy: 29. 08. 2018, 12:30:18 »
Nejsem si jistý že to nějaky rsync má má to nějaký jejich zsync...
Pokud nastavím že na cílovém NAS je rsync záloha/synchronizace nahlásí chybu.
Ještě mně napadlo vyndat z prvního disky a vložit je do dvou volných pozic toho 542 ale nejsem si jistý jestli ten druhý NAS automaticky rozezná ten strip a připojí ho a nerad bych přišel o ty data, která sice nejdou nijak kritická ale je jich hodně a těžko by se obnopvovala..

Trenky dolu

« Odpověď #3 kdy: 29. 08. 2018, 12:47:54 »
Osobne na svuj super-starej-ale-porad-fcni NSA315 jednou za mesic pripojim novejsi 326 pres NFS v read-only a pustim rsync. S cim mas problem? Nicmene mam na obou Debian chroot ne ten jejich system.

drk22

« Odpověď #4 kdy: 29. 08. 2018, 13:04:10 »
"Nicmene mam na obou Debian chroot ne ten jejich system."
No to bude asi ten problem :0)

Trenky dolu

« Odpověď #5 kdy: 29. 08. 2018, 15:26:17 »
Tak si tam ten chroot pridej, je to nedestruktivni a prace na hodku nebo bootni z FFP (http://zyxel.nas-central.org/wiki/FFP-stick pripadne nake aktualni alternativy, pokud to uz neexistuje) ... taky mam pocit, existuji balicky do toho jejich rozhrani, kde rsync je. Mrknu doma. Ale chce to aktivne neco delat.

drk22

« Odpověď #6 kdy: 29. 08. 2018, 19:12:01 »
No balíčků co jsou přímo k dispozici přes to rozhraní je tam jen pár (asi 20-30) tam jsme nic moc použitelného nenašel.
Našel jsem na netu odkazy na stránky s balíčky ....."zyxel.nas-central.org" ale tam se nejde připojit už několikátý den (kdoví jestli vůbec jedou a jsou to oficiální stránky)...

Trenky dolu

« Odpověď #7 kdy: 29. 08. 2018, 21:04:46 »
Uz nevim, jak jsem to tam dostal (protoze to nepouzivam a mam vyply), asi nak pres Metarepository

https://images2.imgbox.com/a9/e1/ktw3MGG4_o.png

Nebo si nekde stahni to FFP a nabootuj jednorazove z nej.

« Odpověď #8 kdy: 30. 08. 2018, 17:17:32 »
No balíčků co jsou přímo k dispozici přes to rozhraní je tam jen pár (asi 20-30) tam jsme nic moc použitelného nenašel.
Našel jsem na netu odkazy na stránky s balíčky ....."zyxel.nas-central.org" ale tam se nejde připojit už několikátý den (kdoví jestli vůbec jedou a jsou to oficiální stránky)...

Bohužel, to nejsou oficiální stránky, je to soukromá aktivita Mijzelf z USA. Stránky nejedou už 14dní.

drk22

« Odpověď #9 kdy: 08. 09. 2018, 17:19:33 »
Nakonec jsem se na to vybodl a zkopíroval přes přidaný NB a commandera. Jelo to 39MB/s z NB a z desktou dokonce 70-80MB/s.A bylo to minimálně 2x rychlejší než rychlost přenosu toho jejich zsync (ten ukazoval 15-18MB/s) co tam je a neumožňuje mi ani zadat jiný adresář...
Do budoucna by asi byl lepší nějaký jiný systém s větší nabídkou aplikací a možností nainstalovat něco z linuxu.