Zdravím,
učím se programovat rok od té doby, co jsem nastoupil na univerzitu (předtím jen základy CSS/HTML). Nakoupil jsem si kurzy na netu a opravdu jsem celý rok maximálně makal. Takže jsem se naučil v javě: OOP, genericitu, kolekce, IO (tady asi základy, co jsem tak potřeboval...), streamy, lambda, JDBC + JPA/Hibernate, jednodušší věci jsem dělal v Java FX, Multithreading (synchronizace, join, notify, notifyAll, wait, ReentrantLocks, deadlocks, livelocks atd), vyjímky --> a poté Servlet/JSP (základy) a Spring core (spíše před anotace), MVC, boot, maven a poté SQL (znalosti primárně z univerzity a návrh databází).
Plánuji toto spojit a vytvořit webovou aplikaci s backendem ve springu/hibernate - která by byla pro mé studenty (dojíždím učit angličtinu a němčinu k lidem domů).
A má otázka je - co dál bych se měl učit, abych sám sebe směřoval k prvnímu zaměstnání v IT? Musím uznat, že se cítím dost přetížen tím, co se učit - a to hlavně z té javovské stránky. Java EE je dost masakr například. Přemýšlím o Web services, javascriptu (musím říct, že ten mě hodně láká), spring security... možná něco z Javy EE? Pokud bych poslal takovýto soupis, co znám, ačkoli to není na 100% - člověk spoustu věcí zapomene, když je aktivně nepoužívá... , přišlo by vám to dostačující na juniorskou pozici? Nebo myslíte, že je lepší pilovat dosavadní znalosti a učit se až ty technologie, která daná společnost bude využívat? Jinými slovy - pilovat core javu, javascript, html/css a frameworky se učit až v zaměstnání?
Mockrát vám děkuji a přeji hezký den