Ahoj...
v minulosti jsem zde již otevřel téma
Digitalizace státní správy na základě vlastních zkušeností.
https://forum.root.cz/index.php?topic=15854.0Dnes přináším další zásek odhalujicí cíl/zájem neposkytnout občanům výhody digitalizace.
Včera mne zastavila silniční policie v "civilním" autě naplněném technologiemi. Policista vystoupil z policejního vozu a šel rovnou k mému okénku, které jsem již stihnul stáhnout a ihned po představovacích formalitách se mě dotázal, zda vím proč mne zastavili a tak odpovídám, že nevím, jestli třeba nesvítí světlo?
Policista: máte již měsíc propadlou technickou na vozidle.
Já: jak jste to zjistil? vždyť jste si vozidlo ani neprohlédl
Policista: kamera snímá všechny kolejedoucí SPZ a specialní aplikace(LUK) nám okamžitě projíždí databáze, zda není vozidlo kradené a zárověň informace o technické kontrole(expirace).
---
takže systém je již připraven! umí tyto data zpracovávat, ale není zájem ten mechanismus využít pro dobro lidí a obesílat je mailem/sms, ale naopak na občanech parazitovat a pokutovat je!
Když mi dokáže poslat automatizovanou SMS finanční uřad, měla by to umět celá státní zpráva a hlavně tyto události:
- oznámení o expiraci občanského průkazu
- oznámení o expiraci řidičského průkazu
- oznámení o expiraci technické kontroly vozidla
- oznámení o expiraci uložení SPZ v depositu
současná vládní pakáž za posledních 15 let je v historii české politiky to nejhorší co tam bylo!