Jak psát na num. klávesnici desetinný oddělovač?

Zopper

• 740
    • Zobrazit profil
Re:Jak psát na num. klávesnici desetinný oddělovač?
« Odpověď #15 kdy: 08. 11. 2018, 09:27:37 »
A nebo o ni ve vychozim nastaveni nestoji. Ja programuju a potrebuju psat u cisel tecky a ne carky, takze na macu bych resil opacny problem. V ubuntu si to nastavim, co v macos? Myslim ze carky na numpadu potrebuji jen excelovi datlovaci. :-)

Uděláš si vlastní layout. Já mám na Macu rozložení odpovídající CZ v Linuxu, včetně mod/altgr/...

Zelenohlav

Re:Jak psát na num. klávesnici desetinný oddělovač?
« Odpověď #16 kdy: 08. 11. 2018, 11:44:56 »
Aleš Janda: Vy uz se preucovat nebudete, kdyz jste na to zvykly a vyhovuje vam to.

Nicmene pokud nekdo planuje jit vasi cestou, zaroven nechce pristupovat k cislum se shiftem a neboji se zachazet s pajkou, mam jeden tip. Zdvojit horni radu klaves. Na jedne nechat puvodni US rozlozeni a na druhou dat ceske znaky.

Jasne, ze to nepujde s membranovou klavesnici :-).

Asi nejjednodussi moznost je sehnat nejakou multimedialni klavesnici (klidne membranovou), ktera ma alespon 14 multimedialnich klaves (ta, kterou jsem pouzil ja umela 29 klaves navic, 28 kdyz nepocitam prave Super/okno i kdyz na sobe mela fyzicky jenom 16 klaves navic). Stisk klavesy je spojeni dvou dratu v matici. Ja mel matici myslim 16x8.

Pak nasleduje otazka, jak to zapojit. Ciste reseni je navrhnout si oboustranny plosnak a ten osadit nejakym mikropinaci. Cherry MX se da koupit i s klapkami, ktere jsou navic podsvit. Druha moznost je pouzit co nejvic z nejake stavajici klavesnice a na tu druhou vydratovat jenom to, co by se z puvodni klavesnice pouzivalo spatne. S dvojici klavesnic na jednom pocitaci nejsou zadne problemy. Dokonce ani v kombinacich typu Super z jedne klavesnice a klavesa z druhe.

Take se da vse udelat arduinem.

A nebo pouzit extermi numerickou klavesnici a jeji klavesy premapovat libevfd. O libevfd planuju napsat clanek na punktopia.cz, ale nevim, kdy se k tomu dostanu.