To je jednoduchy, obycejny, nezajimavy pribeh.
Chtel jsem sveho casu, neco lepsiho na 486-ku, nez MS DOS 2.2 a Cybex Shell. Widle (mam dojem ze aktualni byly uz/jeste Win98, ale jisty si uz nejsem) vubec nehrozily (uz jen proto, ze tehdy nemela CD-ROM, nemluve o 4MB RAM a 80MB HDD, gr. karta, jejiz jmeno ani neznam sotva udychala 640x480 VGA ). No po chvili hledani alternativ a moznosti upgrade jiz v te dobe notne zastaraleho stroje mi nakonec jeden soused doporucil Linux.
Tehdy byl Linux pro me jen "dalsi os" o kterem jsem nekde neco "mozna " zaslechl. Tedy asi neco o vyznamu dalsiho mesice Jupitera. Nicmene jsem se rozhodl to zkusit. Oproti vsem - me tehdy dostupnym moznostem, se zdal byt asi nejschudnejsim prozatimnim resenim.
Linux se tehdy dal sehnat v knihovnach. Bud jako priloha k nejake knizce, nebo i krabice (ne, ani internet jsem tehdy nemel - a bude trvat jeste dlouho nez budu mit vlastni pripojku

). Vybral jsem si Red Hat 7.1 Dalsi znamy ( v te dobe mnohem znalejsi a zkusenejsi ) mi vypomohl s prvni instalaci. Misto KDE a Gnome mi doporucil Blackbox (asi odtud prameni moje inkliminace k podobnym WM) no a za necely rok, kdy uz jsem si mohl konecne dovolit lepsi stroj byl ze me zapaleny linuxar.
Tak nejak si to dnes vzpominam