Jakou laserovou multifunkci na doma

tddp

Jakou laserovou multifunkci na doma
« kdy: 08. 08. 2018, 07:08:41 »
Sháním už dlouho nějakou laserovou multifunkční tiskárnu.
Parametry jsou 3: LAN, automatický duplex a scanování na ftp/smb nebo cokoliv jiného v síti.

Ideálně černobílá.

Máte někdo nějaký tip? Klidně i bazarovku, nemusí být nová.

Díky

MasoxCZ

Re:Jakou laserovou multifunkci na doma
« Odpověď #1 kdy: 08. 08. 2018, 07:45:38 »
Sháním už dlouho nějakou laserovou multifunkční tiskárnu.
Parametry jsou 3: LAN, automatický duplex a scanování na ftp/smb nebo cokoliv jiného v síti.

Ideálně černobílá.

Máte někdo nějaký tip? Klidně i bazarovku, nemusí být nová.

Díky

ve firmě máme Samsunga, čb laser s obracečkou a skenerem a dokonce faxem (tehdy to bylo potřeba). tonerová kazeta deklarovaná na 3 tisíce stran, v praxi skoro 4 tisíce (a to šetření toneru nepoužíváme), nedávno jsem kupoval novou za necelou tisícovku. má jen drobnou chybu ve firmwaru, že po nějaké době (cca 5-7 týdnů) neaktivity bez příchozích hovorů faxová část usne a už se neprobudí, ale to řeší spínací hodiny za 100ku. máme to nastavený, že se to vždycky o půlnoci na pondělí resetne a vymalováno. nová stála asi 4,5 tisíce, ještě hledám model....
už ho mám. sice se dávno přestala vyrábět, ale tohle jsou nástupci:
https://www.alza.cz/samsung-sl-m2875fd-d441303.htm#alternativy
a tenhle toner jsem k tomu teď dokupoval: https://www.alza.cz/alza-samsung-mlt-d116l-cerny-d5086332.htm

tddp

« Odpověď #2 kdy: 08. 08. 2018, 09:34:11 »
Ty samsungy vypadají dobře, jak je na tom s podporou linuxu a scanováním na síť?

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 08. 08. 2018, 10:00:18 »
Hlavně v žádném případě nebrat OKI!!!  >:(

anon

« Odpověď #4 kdy: 08. 08. 2018, 10:26:22 »
samsung laser multifunkci mam, pouzivam z linuxu, i kdyz to zni u tiskarny neuveritelne, tak bez problemu

kdyztak se muzu podivat ktera to je presne

Fip666

« Odpověď #5 kdy: 08. 08. 2018, 10:35:24 »
Odporucam Brother (mam MFC-L2720DW).

Bol som prekvapeny ako dobre funguje. Pouzivam ju sice len pod win - no kabel som k nej este ani nepripojil (a to ma okrem USB samozrejme LAN) vsetko bezi cez wifi ... bez problemov. predtym HP, ale to uz nechcem ani vidiet ...

Jano

« Odpověď #6 kdy: 08. 08. 2018, 11:28:27 »
Mam Brother MFC-L2712DN, duplex tlac z linuxu po sieti OK, scan z PC OK (nie som si isty ci som skusal aj podavac), z tlaciarne tlacitkom by malo ist, ale zatial som na to nemal dost casu... (https://support.brother.com/g/s/id/linux/en/instruction_scn3.html)

Nasi maju starsiu Brother DCP7065DN a podobne, tlac z linuxu OK, scan som tam neskusal. Isla mi tlac z androidu cez nejaku ich aplikaciu (aj ked kvalita nebola nic moc, ta aplikacia zjavne renderovala PDF do bitmapy na mobile).

tddp

« Odpověď #7 kdy: 08. 08. 2018, 13:50:16 »
Co jsem tak srovnával, tak zatím vede Samsung https://www.alza.cz/samsung-sl-m2875nd-d441302.htm.
Má z nich nejlepší rozlišení scanneru a nejlepší rozlišení tisku. (srovnáno s Brothery)

Je nějaký rozdíl v kvalitě Samsung vs Brother?

.

« Odpověď #8 kdy: 08. 08. 2018, 13:51:41 »
Samsungy jsou v Linuxu i v macOS zpravidla bezproblémové. Tonery jsou slušné, kvalita taky. Jediný problém je, že celý tiskový byznys nedávno prodali HP :(.

PetrN

« Odpověď #9 kdy: 08. 08. 2018, 14:05:51 »
Brother černobílá funguje skvěle - máme jich pár a jedou všechny bez problémů. To ale neplatí o barevné laserové (LED), tak nemile překvapen jsem dlouho nebyl. Kvalita barevného tisku otřesná :-(

MasoxCZ

« Odpověď #10 kdy: 09. 08. 2018, 05:19:05 »
Ty samsungy vypadají dobře, jak je na tom s podporou linuxu a scanováním na síť?

Samsung má u tiskáren snad nejlepší podporu lina vůbec :-)

qwertz

« Odpověď #11 kdy: 09. 08. 2018, 05:56:55 »
Odpověď je jednoduchá. Chcete plnou podporu opensource driverem přímo od výrobce? Kupte si HP.

Je třeba udělat jedinou věc. Kouknout na stránky HPLIP, zda je tiskárna podporovaná (99% modelů), koupit a používat. Funguje vše  včetně scanování, HPLIP má plnohodnotné GUI.

jeniceek

« Odpověď #12 kdy: 09. 08. 2018, 08:44:11 »
Mám HP LaserJet 1536dnf, podpora ve Fedoře přes HPLIP slušná, SANE na skenování taky funguje, jenom to skenování na FTP/Samba jsem nikdy nepotřeboval.

Honza

« Odpověď #13 kdy: 09. 08. 2018, 13:43:50 »
Jak tu někdo nedoporučoval OKI, tak naopak já s nimi mám jen dobré zkušenosti, ale máme ji v barvě.

Z černobílých Hp nebo Brother obojí také v pohodě. Zvážil bych i cenu spotřebáku v alternativě, např. dobré zkušenosti mám u www.naplnka.cz

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 09. 08. 2018, 16:01:12 »
Odpověď je jednoduchá. Chcete plnou podporu opensource driverem přímo od výrobce? Kupte si HP.

Co si pamatuju, tak hromada tiskáren od HP je s ovladačem od výrobce bez binárního "pluginu", který je k té opensource části nutné dotáhnout nefunkční.