Linux slaví svátek

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Linux slaví svátek
« kdy: 14. 03. 2011, 12:46:38 »
Tak schválně, kdo se dnes podíval do našeho českého kalendáře? A co jste tam našli? To je hezké, vědět, že i v ČR se myslí na Linux ;-)

Qubiq

Re: Linux slaví svátek
« Odpověď #1 kdy: 14. 03. 2011, 13:44:59 »
 :) Mile. Kdy ma svatek Sudo?

guesta

« Odpověď #2 kdy: 14. 03. 2011, 20:32:58 »
Tak schválně, kdo se dnes podíval do našeho českého kalendáře? A co jste tam našli? To je hezké, vědět, že i v ČR se myslí na Linux ;-)

Nevím co s tím sakra všichni mají, Růt je ženského rodu a root je snad mužského (ten superuživatel)

sdvs

« Odpověď #3 kdy: 14. 03. 2011, 21:01:48 »
root je snad mužského (ten superuživatel)

Aeroplán je snad středního (to letadlo)

guesta

« Odpověď #4 kdy: 14. 03. 2011, 21:36:29 »

Aeroplán je snad středního (to letadlo)

Aoroplán a letadlo jsou synonyma, ovšem jsou to "pouze" podstatná jmena, ne jména z kalendáře. Proč by pak nebyl v kalendáři pepa a podobně....

sdvs

« Odpověď #5 kdy: 15. 03. 2011, 11:02:07 »
Aoroplán a letadlo jsou synonyma, ovšem jsou to "pouze" podstatná jmena, ne jména z kalendáře.

Reagoval jsem na:
Citace
Root a superuživatel jsou také snad synonyma a také jsou to "pouze" podst. jm. ne jména z kalendáře.

guesta

« Odpověď #6 kdy: 15. 03. 2011, 12:56:58 »
A zde je kámen úrazu. Nadpis vlákna je "Linux slaví svátek" bylo napsáno 14.3. kdy slaví svátek Růt (ženské jméno - http://cs.wikipedia.org/wiki/Rút_(jméno) ) a ne růt- root, superuživatel.

sdvs

« Odpověď #7 kdy: 15. 03. 2011, 13:18:28 »
Přišlo mi vtipné, že někdo napíše, že je root mužského rodu, protože úplně jiné slovo (superuživatel) je mužského rodu. Tak jsem alespoň pochopil:
Citace

Pokud jde o jméno Růt, tak pokud tak někdo pojmenuje chlapce, pravděpodobně to bude ten Růt a né ta Růt. Nehodnotím nesmyslnost pojmenování chlapce ženským jménem (děti dostávají i šílenější jména).

X125

« Odpověď #8 kdy: 15. 03. 2011, 13:43:04 »
"Nehodnotím nesmyslnost pojmenování chlapce ženským jménem"

Třeba Maria je i mužské jméno. Např. Erich Maria Remarque.
V Americe je Dana TYPICKY mu6sk0 jméno.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #9 kdy: 15. 03. 2011, 13:57:39 »
No vidíte. A já když se do toho kalendáře podíval, tak jsem viděl foneticky napsané anglické slovo root a hned mě napadlo právě spojení s Linuxem a tím pádem jsem to vzal tak, jak sjem napsal nadpis vlákna :-) Ale netušil jsem, že někdo to vezme až tak filozoficky :-)