VLANa na LAN kartě

Re:VLANa na LAN kartě
« Odpověď #30 kdy: 23. 07. 2018, 19:29:13 »
Jo, proč ne? Mám starý strojek, kde si můžu testovat různé věci a je to lepší, jak na VBoxu. Nikdy nevrtám do svého hlavního strojku, když to nemám předem otestované. A žádný 'chytřejší switch' stejně doma nemám.

Jo tak... Palec nahoru za "školu hrou", za přístup "všecko si osahat", za testování novinek mimo ostrý systém. Jen tak dál a nestyďte se ptát :-)

Ferda

« Odpověď #31 kdy: 23. 07. 2018, 19:49:29 »
Děkuji Františku za podporu. Vencour se na tu hlavičku netrefil a cítí se přehlížen, protože jeho rady vyšly vniveč.
Od žádného konce jsem nezačal, o něco jsem se pokoušel a někde jsem skončil. Podle wiki návodu pro Ubuntu jsem měl všechno správně už dle mého prvního příspěvku, nic mi nechybělo. Akorát jsem netušil, že to musím z druhé strany označovat, což v návodu pro zmíněné Ubuntu není.

Cek

« Odpověď #32 kdy: 24. 07. 2018, 09:52:39 »
Děkuji Františku za podporu. Vencour se na tu hlavičku netrefil a cítí se přehlížen, protože jeho rady vyšly vniveč.
Od žádného konce jsem nezačal, o něco jsem se pokoušel a někde jsem skončil. Podle wiki návodu pro Ubuntu jsem měl všechno správně už dle mého prvního příspěvku, nic mi nechybělo. Akorát jsem netušil, že to musím z druhé strany označovat, což v návodu pro zmíněné Ubuntu není.

PROTOZE TO JE ZAKLAD VLAN, paneboze....kdyz neco zkousim, tak si nejdriv k tomu prectu nejakou teorii abych vedel aspon vzdalene co delam.
To je jako "Z hadice jsem natankoval do nadrze a ted mi auto nejede!" A po dvou dnech z Tebe vypadne, ze ta hadice byla zahradni s vodou.....

David1234

« Odpověď #33 kdy: 24. 07. 2018, 09:59:33 »
Já jsem ten dotaz na přímé propojení nemyslel nějak špatně, přišlo mi že všichni kdo se zde vyjadřovali tak nějak předpokládali že máš ty dva stroje propojené přes switch.

A myslím si že každý má právo se zeptat na cokoli a nevidím důvod proč to nějak shazovat. Každý někdy začínal.

ZAJDAN

• 2 089
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 24. 07. 2018, 10:14:58 »
PROTOZE TO JE ZAKLAD VLAN, paneboze....kdyz neco zkousim, tak si nejdriv k tomu prectu nejakou teorii abych vedel aspon vzdalene co delam.
Moje zkušenost je taková, že hodně často čtu a stejně se ty podstatné informace nedozvím, protože to všechno píšou neobyčejní lidé(silně pokročilý), kteří přmýšlí úplně jinak! a nedochází jim, že to co oni považují za logické potřebuje začátečník objasnit  a to důkladně. Psát manuály je opravdu umění a za 15 let již vím, že z 10 knih bude opravdu kvalitní jen 1na !
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

« Odpověď #35 kdy: 24. 07. 2018, 10:45:17 »
Moje zkušenost je taková, že hodně často čtu a stejně se ty podstatné informace nedozvím, protože to všechno píšou neobyčejní lidé(silně pokročilý), kteří přmýšlí úplně jinak! a nedochází jim, že to co oni považují za logické potřebuje začátečník objasnit  a to důkladně. Psát manuály je opravdu umění a za 15 let již vím, že z 10 knih bude opravdu kvalitní jen 1na !

Já zase mám na sobě mnohokrát otestováno, že když jdu do něčeho po hlavě a ve spěchu, unikne mi třeba nějaký detail v dokumentaci - bodejť ne, když dokumentaci dávno nečtu od A do Z, ale spíš hledám v návodech podle klíčových slov a pak prošmejším kontext okolo. Je to prostě rychlejší. Akorát se občas zaseknu na nějaké základní nevědomosti :-) a proto vítám možnost, položit tu a tam debilní začátečnický dotaz... Ten luxus, dlouze študovat dokumentaci dopředu, ten si dopřeju fakt jenom ve svátek. A stejně pak ruční osahání leckdy překvapí :-)

A ano, často je třeba začínat "od prostředka". Protože sémantická znalostní síť dnešní "vědy počítačové" je tak rozsáhlá, že dávno nelze začínat od začátku a vědět všechno předem...

Další věc je, že člověk když něco študuje ve spěchu, má jakési předsudky, cognitive bias, provozní slepotu... občas nakonec přiznám neschopnost porozumět psanému textu :-)

Ano psát manuály je umění. Jedna věc je hezky to vysázet, hezky to strukturovat, udržet "styl" (třeba referenční příručka vs. tutorial / examply vs. quick-start guide)... pravidelně narážím u komerčních věcí na to, že napohled hezký manuál je ve skutečnosti dost "řídký"/povrchní a při řešení konkrétních problémů nepomůže. Asi že sladká tajemství jsou "out of scope", popisy protokolů jsou v "obecně známých normách" (na které není třeba se v manuálu odkazovat) apod.
Dokumentace k open-source SW je obecně *zlatá* ve srovnání s komerčními věcmi, se kterými přicházím do styku.

Když já něco píšu, často výsledný text trpí syndromem tl;dr.

Lol Phirae

« Odpověď #36 kdy: 24. 07. 2018, 10:47:30 »
Moje zkušenost je taková, že hodně často čtu a stejně se ty podstatné informace nedozvím, protože to všechno píšou neobyčejní lidé(silně pokročilý), kteří přmýšlí úplně jinak! a nedochází jim, že to co oni považují za logické potřebuje začátečník objasnit  a to důkladně.

Tak jasně. Nejlepší vůbec je, když ten začátečník ignoruje dotaz a o pár dní později se jen tak mimochodem zmíní, že si tam "na hraní" zbastlil nějaký PoC, který absolutně nemůže fungovat.  ::) ???

Ferda

« Odpověď #37 kdy: 24. 07. 2018, 11:11:48 »
Všude to je stejné a tady je to horší než na Živě. Po pochopení principu a je jedno jak, se rozjede tlachání a mlácení prázdné slámy, kde každý zhrzený se potřebuje zviditelnit a exhibovat, jaký on je borec a tazatel blbec.

samalama

« Odpověď #38 kdy: 24. 07. 2018, 15:44:59 »
... tazatel blbec.

konecne si sa aj ty trafil po hlavicke :D

Ferda

« Odpověď #39 kdy: 24. 07. 2018, 18:16:59 »
Proč myslíš, že jsem to napsal? Za žádného chytrolína, ani všeználka, kteří se tu včetně tebe vyrojili, nepovažuji. Chytráci jako ty, by u nás u piva dostali krýglem do hlavy.