No zkusil jsem ten Vert.x (jede to nad Netty) rozjet jak na "localhost", tak na "127.0.0.1" a žádný rozdíl se nedostavil. Používám Windows 7, zkoušel jsem porovnávat perfromance s Linuxem při startu aplikací, ale není to lepší o více než 10%.
Vert.x u mě najede za 1800ms. Ale doba startu opravdu není nejdůležitější údaj...
Ale je to velice důležitý údaj. Protože začne to tím, že 1.5sekundy na start HTTP serveru ti přijde jako OK, a končí to u takové hydry jako je Spring, která v základu s Jersey startuje 4vteřiny, přidáš tam Spring Data JPA a Spring Security a máš to za 6 vteřin, pak tam někdo musí na tu hydru vyrobit něco jako Devtools, což taky není bez chyby. Následně místo toho, abysis pěkně udělal code coverage s integračními testy, tak musíš psát samé Unit testy a mockovat jako blázen, v testech máš bordel, pár integračních testů tam musíš mít stejně, přičemž každý se je bojí spouštět a psát, protože ti každé spuštění sežere hromadu času. A z projektu se stane časem moloch, který kvůli reflexi není deploynutý ani za 20 vteřin. Na ten zpomalený moloch pak potřebuješ různé další nástroje, jako je JRebel. Protože je z toho takový moloch, tak to má bugy a ty u toho nadáváš. A všechno to začalo u té jedné "nedůležité věci", že HTTP server startuje "jen" 1.5 vteřiny a referenční implementace JAX-WS, Jersey, "jen" 3.5 vteřiny.
Nejbizarnější je ten Jersey, který ze 750ms deploye na Tomcat udělá 3500ms deploy. To se na mě nezlobte, ale jak jinak než shit to chcete označit?