Nevzali mě na místo lopaty. Co teď?

kreativniprogramator

Nevzali mě na místo lopaty. Co teď?
« kdy: 17. 07. 2018, 21:27:11 »
Hlásil jsem se do práce na pozici řadového programátora, ne iniciativního, kreativního - prostě ne ten typ, který je mi přirozený a pro který jsem vrozený a to z důvodu, protože vím, že než začnu být skutečně kreativní programátor, potřebuji nabrat zkušenosti i třeba jako lopata.

No a jaká přišla odpověď? Že nesplňuji jejich požadavky. A teď nad sebou přemýšlím co dál. Jsem moc dobrý na to, než abych byl lopatou? Nebo naopak jsem horší než lopata? Dost mě to zarazilo, protože jsem si vyhlédl nic moc firmu, kde bych jen sbíral zkušenosti a teď jsem z toho trochu špatný. Člověk opravdu poctivě studuje a učí se ve volném čase a pak s ním vymetou i v podprůměrné firmě....

Re:Nevzali mě na místo lopaty. Co teď?
« Odpověď #1 kdy: 17. 07. 2018, 21:35:21 »
Nevybrali tě podle CV? V tom případě měli na stole daleko lepší s lepšími "zkušenostmi".

Nevybrali tě po ústním pohovoru? Neoslovil jsi je, tvoje znalosti a zkušenosti nemusely být tak dobré jak si myslíš nebo jsi nezapadl do jejich týmu.

Dám ti příklad, pokud je člověk třetí nejlepší programátor v ČR a propadne u dvou náborů, protože zrovna byl proti tomu prvnímu a druhému a vždy brali pouze jednoho, znamená to, že je špatný a k ničemu?

Kit

« Odpověď #2 kdy: 17. 07. 2018, 21:37:07 »
Jdi jinam.

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 17. 07. 2018, 22:03:10 »
Ja bych doporucil smrtibudku.

Youda

« Odpověď #4 kdy: 17. 07. 2018, 22:07:05 »
Nase HR slecny, kdyz se seslo hodne CVcek, vybraly zprostredka 10-15 kusu a zbytek vyhodily se zduvodnenim, ze nikdo nechce pracovat s lidmi, co maji smulu.

jman

« Odpověď #5 kdy: 17. 07. 2018, 23:01:11 »
Dneska se z 99 % hledají lopaty. Nemáš šanci jako nelopata. Jedině bys nabídl nízkou cenu jako třeba 60 nástup. Na to slyší každý a vemou i nelopatu. Jinak ale nemáš moc šanci a musíš si založit něco svého. Narodil jsi se do lopatího světa, kde vládnou lopaty a ty tě mezi sebe jen tak nepustí. Ale chtěl bys tam vůbec? Nemyslím si. Jestli jsi pravá nelopata, tak se vydáš svoji cestou a na lopaty se vykašleš 8)

L.

« Odpověď #6 kdy: 17. 07. 2018, 23:02:34 »
Když nemůžeš být lopata, tak vezmi jednu do ruky a marš kopat kanály!

Géomètre

« Odpověď #7 kdy: 18. 07. 2018, 00:15:09 »
Chce to studovat víc ;)

Lama

« Odpověď #8 kdy: 18. 07. 2018, 01:59:45 »
Běž házet lopatou ;) Nebo si to můžeš jít hodit ;) :D

v.sp

« Odpověď #9 kdy: 18. 07. 2018, 02:56:53 »
"nesplňovat požadavky" je taková nic neříkající univerzální fráze, vůbec bych ji nebral doslova. Třeba našli někoho lepšího. Nebo se jim nezdál požadovaný plat. Nebo jim nevyšel projekt a vůbec nikoho přijmout nechtějí. Nebo na HR někdo nenašel to správné klíčové slovo v CV (ačkoli vůbec neví, která bije...)
Víc bych se zamyslel nad tím, jaký jsi měl pocit z pohovoru/ů. Jestli jste si sedli, jestli se někdo zmínil o nějakých nedostatcích, nebo zalapal po dechu při vyslovení požadovaného platu...

Plus samozřejmě si člověk obvykle zkusí víc firem - každá je jiná, ty inzeráty toho zas moc neřeknou, je dobré si popodívat a vidět to na živo. (A i tak se člověk občas spálí...) A je normální, že si uchazeč/frma nějak nesednou a hledají jinde.

Nase HR slecny, kdyz se seslo hodne CVcek, vybraly zprostredka 10-15 kusu a zbytek vyhodily se zduvodnenim, ze nikdo nechce pracovat s lidmi, co maji smulu.
To mi rozjasnilo den  ;D

kreativniprogramator

« Odpověď #10 kdy: 18. 07. 2018, 07:48:36 »
"nesplňovat požadavky" je taková nic neříkající univerzální fráze, vůbec bych ji nebral doslova. Třeba našli někoho lepšího. Nebo se jim nezdál požadovaný plat. Nebo jim nevyšel projekt a vůbec nikoho přijmout nechtějí. Nebo na HR někdo nenašel to správné klíčové slovo v CV (ačkoli vůbec neví, která bije...)
Víc bych se zamyslel nad tím, jaký jsi měl pocit z pohovoru/ů. Jestli jste si sedli, jestli se někdo zmínil o nějakých nedostatcích, nebo zalapal po dechu při vyslovení požadovaného platu...

Plus samozřejmě si člověk obvykle zkusí víc firem - každá je jiná, ty inzeráty toho zas moc neřeknou, je dobré si popodívat a vidět to na živo. (A i tak se člověk občas spálí...) A je normální, že si uchazeč/frma nějak nesednou a hledají jinde.

To mi rozjasnilo den  ;D

Pohovor mi  prisel prave v poradku, odpovedel jsem jim tam na vsechno a vim ze spravne, protoze se ptali jen na zakladni veci. Je mozne, ze nasli nekoho lepsiho, ale pak mohli napsat "splnujete nase pozadavky, ale dali jsme prednost uchazeci s lepsi praxi a znalostmi", s jejich univerzalni frazi si totiz pak clovek pripada jako idiot, ktery umi sotva Hello World.

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 18. 07. 2018, 07:51:59 »
::) nechces prozradit firmu ve ktere mate tyhle profesionalky?

balki

« Odpověď #12 kdy: 18. 07. 2018, 08:02:53 »
::) nechces prozradit firmu ve ktere mate tyhle profesionalky?

Joke ltd., alebo Umissed s.r.o :)

Ghhh

« Odpověď #13 kdy: 18. 07. 2018, 08:11:35 »
Pusobi to na mne jako trolling.

Pri dnesni poptavce te nakonec nekde vezmou. Ale na to byt spickovy programator je nutna I dost velka davka talentu.

cdscdsc

« Odpověď #14 kdy: 18. 07. 2018, 08:12:40 »
Chce to studovat víc ;)
Chce to slovosled učit se :P