Prodám ThinkPad W530

tudy

Prodám ThinkPad W530
« kdy: 02. 07. 2018, 10:40:45 »
Prodám již nevyužívaný plně funkční Thinkpad W530 v konfiguraci:

CPU: i7 3840QM (4c/8t 2,8GHz - 3,6 GHz)
Ram: 16 GB - 2 x 8GB DDR3 Kingston (celkem 4 dimm sloty - 2 prázdné / lze až 32GB Ram)
GPU: Quadro K2000M 2GB Ram
SSD: 275GB Crucial

FullHD display matný, Wifi Intel 2,4/5 GHz, 3g modem, DVD-RW, čtečka otisku prstu, web kamera, 2x USB3 2xUSB2, čtečka SD karet,
ExpresCard 34, klávesnice počeštěná, baterie cca 1,5hod při zatíženís CPU a GPU, originální zdroj, Windows 7 Profesional (dobrá podpora Linuxu).

Tělo notebooku je odolné a nenese známky významějšího poškození (nějaký škrábaneček na spodní straně je).

Cena 13 000Kč.

tudy

Re:Prodám ThinkPad W530
« Odpověď #1 kdy: 05. 07. 2018, 08:09:49 »
Nalezl jsem nějaké náhradní díly k notebooku:

CZ podsvícená klávesnice pro ThinkPad T430, T430s, T530, W530, X230 - dám k notebooku zdarma (pův. 2400)
9ti článková baterie 70++ pro L430,L530,T430,T530,W530 - 13 měs. záruka - příplatek k notebooku 1000Kč (pův. 2400)
Lenovo TP adapter 170W AC-EU ThinkPad W520/W530 - 13 měs. záruka - příplatek k notebooku 1500Kč (pův. 3000)

Tram

« Odpověď #2 kdy: 06. 07. 2018, 15:29:56 »
Podle CPU bych soudil konec rady w530. Muzete napsat kdy byl vyroben? Zjistite podle SN baterii.

zdenek henek nereg.

« Odpověď #3 kdy: 06. 07. 2018, 16:33:41 »
Podle CPU bych soudil konec rady w530. Muzete napsat kdy byl vyroben? Zjistite podle SN baterii.

Mam taky jeden z tech poslednich. Koupeno leden 2015. Funguje bez problemu. Cca po roce od koupe se mi jednou sekl kvuli vysoke teplote v mistnosti. Chlazeni je trochu slabina, jen jeden vetracek, ktery se holt musi hodne snazit.

Kompatibilita s linuxem(aktualne Ubuntu 16.04) dobra, sem tam se nevzbudi a grafika je nvidia.

Jediny hacek- prekvapeni, co jsem nasel je, ze kdyz chcete pripojit externi monitor, tak jedine s NVidia, interni grafika neni na vystupni porty vubec napojena! Muj plan byl vypnout externi grafiku a pouzivat tu od intelu, protoze by mi to uplne stacilo. Notas by se taky mene zahrival.

Dotaz na prodavajiciho. Na co jste upgradoval? Zatim zadnou rozumnou cestu nevidim.

tudy

« Odpověď #4 kdy: 07. 07. 2018, 09:44:35 »

Je to téměř konec řady - výkonnostně určitě, W530 se dala omezeně sehat s o 100MHz lepším CPU. Dle SN je vyroben prosinec 2013.

Mam taky jeden z tech poslednich. Koupeno leden 2015. Funguje bez problemu. Cca po roce od koupe se mi jednou sekl kvuli vysoke teplote v mistnosti. Chlazeni je trochu slabina, jen jeden vetracek, ktery se holt musi hodne snazit.

Kompatibilita s linuxem(aktualne Ubuntu 16.04) dobra, sem tam se nevzbudi a grafika je nvidia.

Jediny hacek- prekvapeni, co jsem nasel je, ze kdyz chcete pripojit externi monitor, tak jedine s NVidia, interni grafika neni na vystupni porty vubec napojena! Muj plan byl vypnout externi grafiku a pouzivat tu od intelu, protoze by mi to uplne stacilo. Notas by se taky mene zahrival.

Myslím, že větrání maji tyto pracovní stanice vcelku dobře vyřešené. Ano, spodní strana notebooku je na tom o několik stupňů hůře než horní, ale při práci, nebo i občasném hraní se nejednalo o nekomfortní teploty pro ruce. Pro klid duše byl provozován na chladící podložce, která tyto teploty dost snížila.

iGPU nenapojené na externí porty mě také překvapila. Uvážím-li ale, že připojení externích monitorů bylo kvůli náročnější činnosti, nejedná se až o takové mínus, neboť iGPU by zde nestíhalo.

Citace
Dotaz na prodavajiciho. Na co jste upgradoval? Zatim zadnou rozumnou cestu nevidim.

V tomto jsem na tom obdobně jako vy. Veškerou práci převzal stolní Ryzen7, 32GB Ram, 1070Ti a upgrade v podobě notebooku
není pro mě možný. Osobně se mi líbí design těchto starších Thinkpadů (pro někoho to může vypadat jako cihla), kde se při návrhu opravdu přemýšlelo. Lze stáhnout PDF soubor od výrobce s postupem jak celý stroj rozebrat/složit a je to jednoduché oproti dnešním "plackám", kde se pokus o přepastování a vyčištění chlazení stává noční můrou.

Rukou mi od 98 roku prošlo mnoho techniky. Jen z ThinkPadů to bylo X200, X201t,X230, T410,W500,W530. Jelikož vím, že všechny jmenované modely jsou u mých známých dodnes funkční tak se slušným zacházením má W530 velmi reálnou možnost přežít 10 let práce/zábavy, kdy se bude stále jednat o výkonný hardware (viz W500, kde 10let staré CPU poráží až Pentium Quad Core N4200 v notebooku za 9 tis, jehož další parametry jsou v porovnání s W500 poněkud směšné). W500 jsem pořizoval před 5 lety ze 12tis ze zvědavosti, načeš jsem prozřel ohledně přidané hodnoty této série a našetřil na tuto mašinu. W500 byla před 3 lety prodána za 8tis. Užitná hodnota (cena, výkon, kvalita zpracování atd.) je stále někde jinde oproti dnešním modelům.

Takže vám dávám za pravdu a také konstatuji: zatím žádnou rozumnou cestu nevidím.

PS: Začínám přemýšlet, že možná bude lepší uložit jej do skříně, aby o pár let později opět začal sloužit mě, než-li někomu jinému. No nasadil jste mi broučka do hlavy (uložit nevyužívané / někomu dopřát kvalitu).

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #5 kdy: 07. 07. 2018, 10:05:58 »
Dát si do něj podsvícenou klávesnici (když už existuje), pak strčit do skříně a jednou nebudete litovat, že zůstal doma.

zdenek henek nereg

« Odpověď #6 kdy: 07. 07. 2018, 10:55:44 »

iGPU nenapojené na externí porty mě také překvapila. Uvážím-li ale, že připojení externích monitorů bylo kvůli náročnější činnosti, nejedná se až o takové mínus, neboť iGPU by zde nestíhalo.

Prave ze stihalo. Mam doma zalozni desktop ve stejne konfiguraci jako W530 (Ivy Bridge quad core, integrovana grafika, 32gb ram) a mel jsem u toho externi grafiku. Ta zacala zlobit, tak jsem ji vyhodil a zkusil jsem tu integrovanou. Bezelo vse bezvadne. Myslim si, ze by mi integrovana grafika stacila i dnes. Taky jsem byl prekvapeny :).

Po Ryzenu od AMD jsem se taky dival, ale jeste chvili zustanu u W530, mam tam 32Gb ram, takze na praci zatim v pohode.
Vyhlizim nejakou Dell Precision, ktera bude mit nejaky 8 jadrovy cpu a moznost 64gb ram. Doufam, ze se neco takoveho do dvou let objevi :) a W530 vydrzi. U me je to chlazani opravdu trochu problem a vetracek se nezastavi. Otazka teda taky je co si za to Dell rekne.
Asi to bude raketa a koupim desktop, nez se dostanou ty masiny do bazaru :).

Ja bych si tu W530ku nechal. Kdyz budete potrebovat cestovat a pracovat, tak je to na urovni dnesnich Dell Precision, neotravuje tam numericky blok. Sice to nevypada pro mnoho lidi atraktivne, ale aspon to nebude chtit nikdo ukrast :). Kdyz tam date 32Gb ram tak to bude skoro jako ten Ryzen 7 :).

Honza

« Odpověď #7 kdy: 07. 07. 2018, 13:44:55 »
Ahoj, ještě je na prodej? Měl bych zájem :) potřebuji něco výkonného.

tudy

« Odpověď #8 kdy: 07. 07. 2018, 16:10:17 »
Zatím je stále na prodej. Telefon mi prosím napište na email tudyne.tudy(zavináč)gmail.com

Tram

« Odpověď #9 kdy: 07. 07. 2018, 18:29:44 »
Po chvilce gugleni mam take zajem. Zaslal jsem telefoni cislo na uvedeny emal. Pocitam s tim, ze nejsem prvni  :-\