Zdravím, jak je možné, že sluchátka (podotýkým 3pinová, takže správně hrají na mobilu, macbooku a kdekoli) na macbooku hrají tak extrémně nahlas? Macbook má 16 úrovní hlasitosti. Níže vždy myslím hudbu, kde je hlasitost přibližně normalizovaná.
Koss Porta (na max hlasitost) jsou slyšel jako mensí reprák, pokud vím mají impedanci 120 Ω
-in ear sluchátka (8Ω) hrají na jedničku relativně hlasitě, ale slyšitelně, na 3-4 pro hlasitější ale ještě v normě. Na hlasitost 8 nevydržení (nedával jsem si je ani do uší, byly slyšet jak minireprák), víc než 9 jsem nezkoušel jednak kvůli zničení sluchátek (určitě in ear sluchátka nejsou konstruovaná aby řvala jak reprák–zatížitelnost), za druhé to by urvalo uši.
I tak je mi to divné, že jsem zkoušel sluchátka s dost odlišnou impedancí. Není divné, že sluchátka(natož in ear) mají tak nízkou impedanci? Na mobilu je opačný problém, tam in-ear sluchátka zní dost tiše, 5/10 je rozumné minimum, 7/střed, a 10/10 je mírně hlasitější)–jiná sluchátka jsou na 5/10 norma, 7 hlasité a 10/10 jsem nikdy nepoužíval.