HW Google Play Music přehrávač

Svatopluk Vít

HW Google Play Music přehrávač
« kdy: 19. 06. 2018, 15:59:45 »
Zdravím ve spolek,

chtěl bych se širokého pléna zde zeptat na názor, jaké zařízení pořidit. Tohle je zadání, co by to mělo umět.
Vlastním Hi-Fi věž Yamaha MCR-N670, která disponuje celou řadou vstupů. Asi nejčastěji používám DAB rádio, CD a Bluetooth. Navíc má v sobě klienta pro Spotify, Deezer, Tidal a jiné služby. Já ovšem mám předplatné na Google Play Music.

Celou věc jsem se rozhodl vyřešit tak, že jsem "vyčlenil" jeden starý telefon (konkrétně se to Samsung Galaxy S2), nainstaloval Google Play Music aplikaci ze storu a pomocí BT propojil s věží. To funguje k plné spokojenosti. Mám možnost si vybrat co chci poslouchat, aplikace toho zvládá dost a telefon zatím taky. Telefon leží na věži a vypadá jako "externí" obrazovka k věži.

Jenže verze Androida, která je v telefonu, neumožňuje "přesměrovat" odkládací offline verze souborů na Externí micro-SD kartu a tak se vše ukládá do interní paměti, ani interní úložiště se 16 GB není možno použít. Protože je telefon už i poměrně letitý, hledám nějakou náhradu. Je tam i Custom ROMka, ale problém jsem nevyřešil. Říkal jsem si, že prostě koupím nějaký nejlevnější mobil a bude to. Mám z toho strach, že se spálím. Obdobně i nějaký tablet.

Můj dotaz tedy zní - máte někdo nějaký tip na zařízení, které by mělo novější Android, umělo BT a Wi-FI, mělo rozumné úložiště nebo umělo dobře používat karty. A bylo rozumně rychlé. Mohlo by se jednat i o tablet. Cena by měla být v řádu do 2 000 Kč. Vůbec mi nejde o volání, rozhodující je spíše slušná rychlost bez záseků.

Jako papírově dobrý referenční stroj se jeví tohle.
A z tabletů např. tohle.

Máte nějaké tipy?

Re:HW Google Play Music přehrávač
« Odpověď #1 kdy: 19. 06. 2018, 16:14:00 »
Mám kolem sebe několik zařízení Chromecast a jsou s tím velmi dobré zkušenosti. Audio verze má klasický analogový výstup i optický. Do stanovené ceny se to bez problémů vejde.

« Odpověď #2 kdy: 19. 06. 2018, 16:44:13 »
Pokud to přesměrování umí Android 5 nebo 6, tak by se dal povýšit ten telefon např. odkaz

Svatopluk Vít

« Odpověď #3 kdy: 19. 06. 2018, 16:46:34 »
Chromecast je pro mne streamovací zařízení, což je vlastně přímý konkurent téhle Yamahy. Tuhle variantu jsem také zkoumal, ale nakonec zavrhl jako slepou větev.

Svatopluk Vít

« Odpověď #4 kdy: 19. 06. 2018, 16:48:20 »
Pokud to přesměrování umí Android 5 nebo 6, tak by se dal povýšit ten telefon např. odkaz

Přesně tohle tam mám, a nejde to. Ale o tom teď diskuzi nechci vést.

« Odpověď #5 kdy: 19. 06. 2018, 17:11:24 »
Tuhle variantu jsem také zkoumal, ale nakonec zavrhl jako slepou větev.

Můžu vědět, proč? Dá se to krásně použít jako doplněk, nechat to schované za tou Yamahou, kterou přepneš na správný vstup a pak Chromecast ovládáš mobilem. Funguje to velmi dobře.

Jose

« Odpověď #6 kdy: 19. 06. 2018, 17:20:18 »
Jj, necha se koupit "audio" chromecast - funguje to uspokojivě.

Svatopluk Vít

« Odpověď #7 kdy: 20. 06. 2018, 07:04:43 »
Můžu vědět, proč? Dá se to krásně použít jako doplněk, nechat to schované za tou Yamahou, kterou přepneš na správný vstup a pak Chromecast ovládáš mobilem. Funguje to velmi dobře.

Protože ta Yamaha v sobě ten Chromecast Audio už má, umí streamovat kde co ze sítě či internetu, umí používat z internetu rádia, umí DLNA apod. To co potřebuju je "klient" pro Google Music Play, který Yamaha v sobě nemá tj. není pro mne řešení mít zařízení bez displeje (Chromecast), které budu ovládat z mobilu. Já právě řeším ten "mobil", ze kterého se to ovládá.

Teď tam mám mobil s Androidem, ve kterém je aplikace, kterou Yamaha skrz BT ovládá. Ve finále si na mobilu spustím klienta, vyberu si playlist a o zbytek se postará Yamaha...

RS

« Odpověď #8 kdy: 20. 06. 2018, 07:14:43 »
Pokud ti nevadi vecne smirovani tak mam perfektni zkusenosti s google home.
Da se pres blueetooth pripojit k externim reprakum (to bude asi ta tva yamaha) takze pak vystup posila na nej. Ovlada se pak hlasem coz je celkem navykove. Jediny problem jsou ceske skupiny protoze zatim podporuje jenom anglictinu coz by se ale melo do konce roku zmenit.