Zdravím ve spolek,
chtěl bych se širokého pléna zde zeptat na názor, jaké zařízení pořidit. Tohle je zadání, co by to mělo umět.
Vlastním Hi-Fi věž
Yamaha MCR-N670, která disponuje celou řadou vstupů. Asi nejčastěji používám DAB rádio, CD a Bluetooth. Navíc má v sobě klienta pro Spotify, Deezer, Tidal a jiné služby. Já ovšem mám předplatné na Google Play Music.
Celou věc jsem se rozhodl vyřešit tak, že jsem "vyčlenil" jeden starý telefon (konkrétně se to Samsung Galaxy S2), nainstaloval Google Play Music aplikaci ze storu a pomocí BT propojil s věží. To funguje k plné spokojenosti. Mám možnost si vybrat co chci poslouchat, aplikace toho zvládá dost a telefon zatím taky. Telefon leží na věži a vypadá jako "externí" obrazovka k věži.
Jenže verze Androida, která je v telefonu, neumožňuje "přesměrovat" odkládací offline verze souborů na Externí micro-SD kartu a tak se vše ukládá do interní paměti, ani interní úložiště se 16 GB není možno použít. Protože je telefon už i poměrně letitý, hledám nějakou náhradu. Je tam i Custom ROMka, ale problém jsem nevyřešil. Říkal jsem si, že prostě koupím nějaký nejlevnější mobil a bude to. Mám z toho strach, že se spálím. Obdobně i nějaký tablet.
Můj dotaz tedy zní - máte někdo nějaký tip na zařízení, které by mělo novější Android, umělo BT a Wi-FI, mělo rozumné úložiště nebo umělo dobře používat karty. A bylo rozumně rychlé. Mohlo by se jednat i o tablet. Cena by měla být v řádu do 2 000 Kč. Vůbec mi nejde o volání, rozhodující je spíše slušná rychlost bez záseků.
Jako papírově dobrý referenční stroj se jeví
tohle.
A z tabletů např.
tohle.
Máte nějaké tipy?