Protože pod pojmem javascriptová aplikace posílající REST dotazy si já představím React nebo Angular JS aplikaci, která se sice na začátku stáhne z webového serveru, ale veškerá komunikace probíhá z klienta.
Ano samozřejmě máte pravdu také jsem se v minulém příspěvku opravila.
Klasická webová stránka téměř nikdy neposílá REST požadavky.
Tady si dovolím nesouhlasit. REST komunikace probíhá ve standartních aplikacích také a to jak na straně frontendu (dotáhneme si pomocí js nějaká data z ext. rest rozhraní) a nemusí být nutně jen v uber top technologiích jako react/angular. Ale tam samozřejmě ten požadavek probíhá také ze strany klienta jak jsme si již vyjasnili.
Nicméně máme ještě kategorii rest požadavků ze strany serveru. Tj vyplním nějaký formulář, odešlu jej postem (či ajaxem či jakkoliv) na backend té app a ten se sám spojí s jiným rest api (či soapem, atp), odešle mu data, něco si uloží třeba i k sobě do db a vrátí nějaký výsledek na frontend zpátky. Tam ta komunikace ale probíhá server-server tedy i z ip serveru a naprosto nezáleží, že ten frontend je napsaný v reactu, jelikož má vlastní backend. Což je dosti častý případ. Mylně jsem si původně myslela tento případ, proto ta zbytečná diskuze.
Předpokládám ale, že zadavatel otázky myslel váš případ, tedy frontend v angularu bez jakéhokoliv backendu, s tím že komunikuje přes rest.