Plat nad 100 tisíc pro programátora v Praze

Pietrosek

Re:Plat nad 100 tisíc pro programátora v Praze
« Odpověď #405 kdy: 20. 09. 2018, 17:13:26 »

A když přijde krize a nikoho v tom drahým nájmu neubytuješ a ty budeš  vydělávat polovinu?

V Prahe nikoho neubytujes? Ak uz v Prahe nikoho neubytujes a bude tam kriza tak zvysok Ceskej republiky bude na ulici..

Omg, zažil si krizi v roce 2009? Lidi tam ubytuješ, ale za míň. A pokud budeš sám vydělávat míň, může být problém hypo splácet. Nehledě na možný pokles ceny nemovitostí, ačkoli to je dost nepravděpodobně.

OK, si programátor v Praze, který má teď 100. Přijde megakrize a dostaneš se na 65. Chceš mi říct, že 20 tisíc na nájem fakt nebudeš mít? :D Tak to prodáš!

Prodat byt v době krize je problém, navíc zatížený hypotékou... a podle výše splátky se může stát, že to sice pokryješ, ale budeš tak nějak přežívat. A doufat, že po krizi se cena udrží nahoře. Nehledě na riziko nemoci, které za 30 let přehlížet taky nejde.

anonym

« Odpověď #406 kdy: 20. 09. 2018, 17:15:19 »
na základě toho, že máte uvedené v životopise znalost programovacího jazyka C# si vám dovoluji zaslat nově vypsané pozice:

1.   LOKIA WMS, technologie: Microsoft SQL Server, ASP.NET, C#.NET, Microsoft ADO.Net Entity Framework, Microsoft Azure, Microsoft Azure SQL Database, T-SQL, jQuery, REST, C#, Azure Service Bus, mzda 70 - 80k CZK, Brno
https://1url.cz/@vedoucivyvoje
2.   CYGNUS 2, technologie: .NET, C#, WinForms, mzda 40 - 70k CZK, Brno
https://1url.cz/@cprogramator
3.   Futbalito, technologie: ASP.NET, HTML, CSS, .NET, C#, mzda 40 - 60k CZK, Brno
https://1url.cz/@cvyvojar
4.   LOKIA WMS, technologie: Microsoft SQL Server, ASP.NET, C#.NET, Microsoft ADO.Net Entity Framework, Microsoft Azure, Microsoft Azure SQL Database, T-SQL, jQuery, REST, C#, Azure Service Bus, mzda 30 - 45k CZK, Brno
https://1url.cz/@lokiawms
5.   DeepGrid, technologie: KafkaPostgre, SQL, DatabaseElasticSearch, C#, mzda: 40 - 50k CZK, Brno
https://1url.cz/@databasedevChcete mít přehled o tom, jaké projekty v C# jsou ve vašem okolí? Jak se aktuálně pohybuje mzda nebo jaké technologie se na nových projektech využívají?

senior

« Odpověď #407 kdy: 20. 09. 2018, 17:16:29 »
Tak si ho necháš a budeš tam bydlet :D Ty vole, co ti na to říct? Prostě neumíš počítat a šíříš tu blbosti. Když přijde nemoc, tak tenhle zkurveně sociální stát ti ještě bude posílat prachy a zbytek ti doplatí.

Hlavně žádná krize stejně nepřijde, tak nevím, proč to řešíš. 2008 v IT se také nikoho skoro nedotkla. Plno startupů tenkrát začínalo a jak se jim teď daří.

« Odpověď #408 kdy: 20. 09. 2018, 17:18:17 »
V skratke - kto se boji, sere v sini. A samozrejme, ze z vlastnictva nehnutelnosti vznikaju aj nejake rizika a cize risk manazment musis mat. Mal by si mat dopredu premyslene co budes robit ak budes zarabat o 40 percent menej a najmy pojdu o 30 percent dole. Stava sa vselico v tomto svete aj krizy su, boli a budu. Kazdopadne stale lepsie utopit prachy do 30 metrovej diery v prahe ako do novej oktavky. Z diery za 55 000 mas za 5 rokov 80 000 a z novej okravky za 25 000 mas za 5 rokov 10 000.
« Poslední změna: 20. 09. 2018, 17:20:26 od snuff1987 »

Pietrosek

« Odpověď #409 kdy: 20. 09. 2018, 17:20:17 »
Tak si ho necháš a budeš tam bydlet :D Ty vole, co ti na to říct? Prostě neumíš počítat a šíříš tu blbosti. Když přijde nemoc, tak tenhle zkurveně sociální stát ti ještě bude posílat prachy a zbytek ti doplatí.

Hlavně žádná krize stejně nepřijde, tak nevím, proč to řešíš. 2008 v IT se také nikoho skoro nedotkla. Plno startupů tenkrát začínalo a jak se jim teď daří.

Ano, je vidět, že tomu opravdu rozumíš a počítat umíš..určitě... Já si už pár milionů svým rozhodováním vydělal, sdílel jsem tady fakta pro demonstraci smutné reality v Praze. Argument o tom, jak mi stát doplatí, to je hodně úsměvný, a že si necháš byt s hypotékou, na kterou nemusíš mít..co na to říct, jednou tě bude střet s realitou bolet :)

senior

« Odpověď #410 kdy: 20. 09. 2018, 17:22:17 »

Ano, je vidět, že tomu opravdu rozumíš a počítat umíš..určitě... Já si už pár milionů svým rozhodováním vydělal, sdílel jsem tady fakta pro demonstraci smutné reality v Praze. Argument o tom, jak mi stát doplatí, to je hodně úsměvný, a že si necháš byt s hypotékou, na kterou nemusíš mít..co na to říct, jednou tě bude střet s realitou bolet :)

Takovým hloupým rozhodováním? Prostě štěstí. Pokud to neumíš, tak nikdy nic mít nebudeš. Banky ti cpou peníze zadarmo a ty je tam necháš válet. Tvoje věc.

Pietrosek

« Odpověď #411 kdy: 20. 09. 2018, 17:25:55 »

Takovým hloupým rozhodováním? Prostě štěstí. Pokud to neumíš, tak nikdy nic mít nebudeš. Banky ti cpou peníze zadarmo a ty je tam necháš válet. Tvoje věc.

Jj, hloupé možná pro tebe, ale objektivně nikoli. Nikdy jsem neměl a nebudu mít nic na dluh, a rozhodně nešetřím. Ale to je vedlejší - když máš pocit, že je hypo výhodná, jdi do toho. Good luck

senior

« Odpověď #412 kdy: 20. 09. 2018, 17:28:02 »
Jak pro mě? Pokud říkáš, že dluh je špatný, tak jsi hloupý, protože to není pravda.

Pietrosek

« Odpověď #413 kdy: 20. 09. 2018, 17:33:44 »
Jak pro mě? Pokud říkáš, že dluh je špatný, tak jsi hloupý, protože to není pravda.

Ale to ja netvrdím. Říkám, že brát si hypo na předražené špeluňky v Praze je prostě zbytečné, i bez rizika, že realitní bublina splaskne. Dluhy myslím i leasing, samozřejmě.

senior

« Odpověď #414 kdy: 20. 09. 2018, 17:39:03 »
Jak předražené? Ty snad znáš reálnou cenu bytů v Praze? A zbytečné je to proč? Abys měl za 30 let dva byty zadarmo?

Leasing je taky super, záleží jen na tom, co s tím dokážeš.

Pietrosek

« Odpověď #415 kdy: 20. 09. 2018, 17:42:20 »
Jak předražené? Ty snad znáš reálnou cenu bytů v Praze? A zbytečné je to proč? Abys měl za 30 let dva byty zadarmo?

Leasing je taky super, záleží jen na tom, co s tím dokážeš.

Jj, a úplně nejlepší je dovolená na splátky ještě řekni.

« Odpověď #416 kdy: 20. 09. 2018, 17:45:44 »
Priklad z praxe, kolega kupil pred 6 rokmi garzonku na top mieste v BA za 40 000 euro . Nedavno sa taka ista predala za 70 000. Za tych 6 rokov ju prenajimal od 350 - 400 euro mesacne. Naklady 100 euro, plus odvedies dan = za 6 rokov si zarobil 18 000 euro na najme plus 30 00 za rast ceny = 48 000 euro. Viac ako bola cena povodneho aktiva. Realitaci, ktori maju detailny obraz o trhu a viac moznosti robia este lepsie zhodnotenia.

Trolek

« Odpověď #417 kdy: 20. 09. 2018, 17:47:01 »

Ale to ja netvrdím. Říkám, že brát si hypo na předražené špeluňky v Praze je prostě zbytečné, i bez rizika, že realitní bublina splaskne. Dluhy myslím i leasing, samozřejmě.

Tohle nejde uplne predpovidat, ale zaznamenal jsem nazory (a sam si to myslim), ze prasknuti bubliny postihne pouze nezajimave lokality (obce mimo Prahu, periferie nebo sidliste) ci luxusni bydleni. Bydleni v Praze pro normalni lidi zustane v lepsim pripade na soucasne cene - v Praze je proste takova poptavka, ze ty ceny dolu nepujdou (a pokud ano, ne vyrazne).

A jeste k cenam...

periferie Prahy, panelak, sidliste (80.-90. leta)
2018 Q1: 3+1, 75m, panelak - 5.5M
2018 Q1: 4+1, 90m, panelak - 6M

periferie Prahy, novostavba (stari 10+ let)
2017 Q3: 2kk, 55m - 6M
2018 Q1: 4kk, 105m, garazove stani - 9M
2018 Q3: 3kk, 100m, garazove stani - 8.5M

... trosku jsme ale odbocili od tematu

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #418 kdy: 20. 09. 2018, 18:34:51 »
4.   LOKIA WMS, technologie: Microsoft SQL Server, ASP.NET, C#.NET, Microsoft ADO.Net Entity Framework, Microsoft Azure, Microsoft Azure SQL Database, T-SQL, jQuery, REST, C#, Azure Service Bus, mzda 30 - 45k CZK, Brno
https://1url.cz/@lokiawms
5.   DeepGrid, technologie: KafkaPostgre, SQL, DatabaseElasticSearch, C#, mzda: 40 - 50k CZK, Brno
https://1url.cz/@databasedev
Aha, tak to jsou ty stotisícové platy. I v Ostravě jde zarobit víc.

agent

« Odpověď #419 kdy: 20. 09. 2018, 18:52:20 »
A jeste k cenam...
periferie Prahy, panelak, sidliste (80.-90. leta)
2018 Q1: 3+1, 75m, panelak - 5.5M
2018 Q1: 4+1, 90m, panelak - 6M
Zase nepřeháněj - panelákový 3+1 (70-80m2) v OV se dá v Praze najít kolem 4 milionů, družstevní s nedoplacenou anuitou i pod 2,5 milionu.
Jeden příklad za všechny: https://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/3+1/praha-cast-obce-hostivar-ulice-vajdova/308067932#img=0&fullscreen=false