jakkoliv instalovany deb v synaptiku videt urcite bude ;-)
Tak jsem to chtěl zrovna zkusit. Hmm, jak se vlastně přes Synaptic instaluje lokální balíček? Když kliknu pravým v Thunaru a dám Otevřít pomocí > Synaptic, tak se nic nestane a když dám v Synapticu Soubor>Výběr>Přidat stažené balíky, tak to taky nejde.
ad rychlost, sice ne v Debianu(nemam na zeleze), ale Xubuntu, synaptic, dam hledat xfce a za 0.3s vidim vysledky ;-) pokud necham vybrane "Hledat v: Nazev a popis(nemas to proto pomale?)" tak to trva 2s... a kdyz uz teda merim, tak v terminalu pres "dpkg -l *xfce*" to mam za 0.05s
S těma sekundama mě neber doslova. Ty 3 sekundy jsem počítal i se spuštěním správce balíčků Pamac.
Na Archu:- Jeden klik (1 sekunda) spuštění Pamac
- Napsání jména balíčku (1 sekunda)
- Vyhledání balíčku - automaticky se hledá i v popisu (1 sekunda)
- Heslo se zadává až při instalaci balíčku
Na Debianu9:- Po naběhnutí Debianu9 (XFCE) jsem spustil Synaptic
- Objevila se hláška "Nelze získat exkluzivní přístup. Tohle obvykle znamená, že jiný správce balíků (jako apt-get nebo aptitude) již běží...".
- Důvodem hlášky je zřejmě hledání aktualizací, takže musím několik minut počkat.
- Po spuštění to chtělo heslo (1 sekunda)
- Kliknutí do inputu Rychlý filtr (1 sekunda)
- A pak následuje to co je pro mě nejpomalejší - hledání správného balíčku. Příklad: "Mesa". Na Archu mám na prvním místě balíček "Mesa", ale co mám zvolit u Debianu? "libglapi-mesa" nebo "mesa-utils" nebo "libgl1-mesa-glx". Asi bych to po nějakém čase zjistil a možná ty názvy mají nějakou logiku, ale pro neznalého je to chaos.