Forpsi za 30kč na měsíc není vůbec špatné, ale je to opravdu spíše na hraní. Měl jsem jich celkem průběžně za poslední roky asi 5 různých a vždy to bylo příšerné s konektivitou. Pravidelné výpadky skoro každý den podle monitoringu a i podle nedostupnosti služeb.
Zajímavé, asi mám nějaké jiné Forpsi.
Nene, máte štěstí na konkrétní node. Já mám u Forpsicloud 5 virtuálů. 3 jsou naprosto v pohodě, se dvěma (stejný IP rozsah) jsou neustále se vracející problémy, konkrétně výpadky konektivity v řádu 1 - 2 minut. Některé dny třeba 20x, jindy týden bez problémů. Řešil jsem to s nimi 3x, vždy byla odpověď "vše je OK, nikdo jiný si nestěžuje". Dokopal jsem je k tomu, aby ty dva VM přesunuli na jiný node, ale beze změny, takže problém je asi v konkrétním segmentu sítě (switch, router...) Monitoruju Zabbixem z jiného VM u Forpsi. Udělal jsem si na postižených strojích skript, který kontroluje každou minutu přístup do Internetu a v případě výpadku provede sadu jednoduchých testů (ping na bránu, traceroute do Internetu), výsledky zaloguje. Chystám se jim to v nejbližší době poslat. Ale neočekávám žádný zázračný zásah, protože mám pocit, že operátoři nejsou zrovna 2x zkušení. Jsou celkem ochotní, ale nějaké zásadnější hledání problému se nekoná.